Før vi startede på LCHF var der næsten altid flere elementer på tallerkenen til aftensmaden. Kartofler og en salat, ris og nogle grøntsager osv. Nu spiser vi meget sjældent mere en én slags tilbehør ad gangen. Dels behøver vi det ikke og dels er det min måde at få hverdagen til at hænge sammen på uden at køre træt. Hvis du er ny på LCHF og tænker på, hvordan du mon får implementeret LCHF hjemme hos dig, så vær realistisk med, hvad du kan overkomme og hvilken standard du kan leve op til på den lange bane. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Spansk kylling er en lækker og lidt anderledes kyllingeret. Prøv tricket med de stegte/grillede citroner, de bliver helt fantastiske.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Whiskeymarinerede grillspyd, de bliver bedst, hvis du marinerer kødet i 24 timer.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Torsk med hvidløg og urter. Torsk smager ikke af så meget, men med denne topping af hvidløg og urter, synes jeg det er en ret der virkelig sparker r.. Hvis du vil lave det helt perfekt så server med sauce mousseline, den minder lidt om hollandaise, men den er meget lettere at lave.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Karry kylling som salat. Vi spiser denne lækre salat på en halv burgerbolle hver. Men den er også lækker på en bund af salat.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Denne kolde blomkålssalat spiser vi ofte til frikadeller eller hvis jeg f. eks. har fundet nogle gode low carb pølser. Jeg tjekker altid køleren med “stop madspild” man kan være heldig at finde nogle af de lidt dyrere varer. Heriblandet virkelig spændende og lækre pølser.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Jeg har gået og længtes efter at få græsk bøf. Helt nøjagtig er det den cremede spinat med feta, jeg går og drømmer om. Opskriften på den græske salat, finder du her.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Jeg vil lede efter et godt stykke kød og så skal vi have denne blomkålsrisotto med champignon til.
Weekend bageprojekter:
Her er et lille bageprojekt, noget man kan lave i weekenden hvis der skal ske lidt ekstra til morgenmaden. Disse eighties skagen style er mega nemme at gå til, hvis man ikke helt ved om LCHF-brød lige er det man vil satse på.
Selv skal jeg bage madpakkeboller. Henrik spiser én hver dag til morgenmaden. De lidt som rugfler og man fornemmer det allerede når man dufter dejen.
Lidt sødt til weekenden.
På chokoladefronten har marcipanbrød med nougat altid været min favorit. Det er ikke svært at lave selv. Husk de skal på køl.
Skriv et svar