Ved du, hvor meget mad du har brug for, for at blive mæt? Hvis du jævnligt oplever at være meget mæt en halv time efter du er færdig med at spise, så kan du nok skære lidt ned på din portionsstørrelse. Jeg kan f.eks. godt spise 2 hotdogs. Men en halv time efter, er jeg alt for mæt. LCHF kost er ret energitæt, så for os er portionerne i alt fald blevet mindre end de var før LCHF. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
Mandag:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Frittata med squash – hvis du stadig kæmper med at spise dig gennem squash-høsten, eller du bare har fået indkøbt nogen af de billige squash i supermarkederne lige nu. Du kan eventuelt spise et stykke LCHF flute med hvidløgssmør til.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Boller i karry er lækker LCHF mad – vi spiser dem med broccoliris til eller blomkålsris.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Denne lasagne, er den eneste vi spiser for tiden, og det er altid en fest. Her er det kødet der fungerer som lasagneplader – lidt skørt, men helt seriøst, så virker det.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: LCHF leverpostej – en yngling hjemme hos os. Man laver lige nogen stykker og har dem i fryseren og så er der nem aftensmad. Leverpostejen indeholder chiafrø, de holder på form, saft og kraft. Ellers mærker man dem overhovedet ikke. Vi spiser oftest leverpostejen på Paleobrød.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: En af de mest besøgte opskrifter på bloggen. Vi er selv tossede med det, men jeg troede egentlig bare det var mig, for sådan er det jo også nogen gange på en blog. Men det her er både populært og godt! Man føler ikke man får en grøn salat. Smagen er helt anderledes Spis det til en bøf eller andet lækkert fredags-kød.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Alt i én eightie
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Lørdag har du måske tid til at lave sushi. Besættelsen af sushi forsvinder med tiden, efterhånden som kulhydratlysten blegner. Faktum er at det smager godt det skidt! Her er en mega lækker LCHF-udgave, som jeg synes du skal lave mindst én gang.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Kartoffelsalat uden kartofler, eller i alt fald noget i den stil. Hertil gode low carb pølser. Vores ynglingspølser er Gourmetpølser fra Coop, som kommer i forskellige versioner afhængig af årstiden.
Weekendprojeter:
Hvis der skal være en lille kage – så lav eventuelt denne lækre valnøddekage. Man kan sagtens lave karamel med sukrin gold, problemet er bare at det krystaliserer igen når det bliver koldt. Man kan tilsætte glycerin (købes i div. bageshops på nettet) så stivner det ikke. Men man kan altså bare spise den varm.
Man kan bage en stak af disse fladbrød, fordi de er gode til madpakken. Jeg har hampefrø i opskriften, men du kan bruge alle mulige andre frø, de skal bare give lidt bid.
Lav en stor portion og kødsovs og frys den ned til dage, hvor du ikke har tid til at lave mad. Du kan spise over bønnemosen som kun tager 10 min at lave. Det skulle også være lækkert at bruge bønnemosen, tilsat lidt ost, som låg over kødsauce. Det var der en læser på facebook, der havde prøvet. Det så lækkert ud!
Skriv et svar