Keep it simple! Så længe du ikke er rutineret LCHF’er. Ro på og spis lækker mad uden for mange dikkedarer. Før vi startede på LCHF var der næsten altid flere elementer på tallerkenen til aftensmaden. Kartofler og en salat, ris og nogle grøntsager osv. Nu spiser vi meget sjældent mere en én slags tilbehør ad gangen. Dels behøver vi det ikke og dels er det min måde at få hverdagen til at hænge sammen på uden at køre træt. Hvis du er ny på LCHF og tænker på, hvordan du mon får implementeret LCHF hjemme hos dig, så vær realistisk med, hvad du kan overkomme og hvilken standard du kan leve op til på den lange bane. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Spansk kylling er en lækker og lidt anderledes kyllingeret. Prøv tricket med de stegte/grillede citroner, de bliver helt fantastiske.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Frikadeller med chia og ost. Din garanti for saftige frikadeller med god stegeskorpe. Chiafrøene har ingen smag, og blender helt ind i farsen, men de holder på smag og fugt. Dampede grøntsager og en klat smør er alt hvad du behøver af tilbehør.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Det er suppetid igen. Denne blomkålschowder med kylling og bacon fylder din mave varme og med lækker og sund mad. Hvis du trænger til lidt ekstra, kan du bage disse ostebrød til.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Torsk med hvidløg og urter. Torsk smager ikke af så meget, men med denne topping af hvidløg og urter, synes jeg det er en ret der virkelig sparker r.. Hvis du vil lave det helt perfekt så server med sauce mousseline, den minder lidt om hollandaise, men den er meget lettere at lave.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Sådan et saftigt kyllingebryst dækker af en sprød skorpe af krydderier og nødder, – det er svært at modstå. – Det skal du heller ikke. Opskriften finder du her. Det er som nuggets for voksne.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Denne lasagne har skinke som plader. Jeg siger dig, det virker, det er en personlig favorit.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Skal du have en god bøf, eller måske en culotte, så er denne blomkålsrisotto fantastisk tilbehør.
Lidt sødt til weekenden.
God marcipan er slet ikke svær at lave LCHF. Jeg laver disse chokolader med cognac og de smager fantastisk til at god kop kaffe.
Alternativ morgenmad:
Chiagrød med lidt hindbær, er lækkert hvis du trænger til friskhed på morgenkvisten.
Hvis du alligevel har lavet dukkah til din kylling, så prøv at drysse dem på dine spejlæg og en helt ny dimension åbner sig.
Skriv et svar