Forsøgsvis vil jeg lægge mine madplaner ud på bloggen – jeg ved ikke om det er interessant for bloggens læsere – men måske kan I bruge det til inspiration. Så nu prøver jeg – Jeg forsøger at få den færdig senest søndag til middag. Normalt tager min madplanlægning afsæt i hvad der er på tilbud og hvordan mine arbejdsdage ser ud. Jeg forsøger at linke til relevante opskrifter – når jeg ikke linker til en opskrift – så er det fordi opskriften kun eksisterer som en idé i mit hoved og så kommer den som regel på bloggen senere, – hvis det smagte godt altså 🙂
Uge 42 er ferieuge for en hel del mennesker- bare ikke os. Vi skal til Australien hele januar måned, så vi gemmer de sidste feriedage til den tid.
Mandag – aftenvagt til Dorrit, nem og hurtig aftensmad til Henrik
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød
Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg
Aftenmad: Frikadeller og broccolisalat med blåbær
Aftensmaden idag er frikadeller som jeg har rørt på forhånd, så farsen er klar til at stege når Henrik kommer hjem. Den bliver bare bedre af at stå i køleskabet. Broccolisalaten havde vi med til fødselsdag hos svigermor i går – så jeg lavede lidt ekstra.
Tirsdag – Henriks fødselsdag 🙂
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden i går. Dorrit: købe-salat med kylling.
Aftensmad: Roastbeef med grillet hjertesalat og chili-bearnaise. Dessert: Bounty-kage
Henrik har fødselsdag, derfor skal der være kage 🙂 Jeg har en idé til en bounty-kage med kokos-mousse, som jeg vil prøve at lave. Når vi spiser dessert, får vi som regel noget meget let tilbehør til aftensmad. Så slipper Henrik for at injicere en hel masse ekstra insulin. Jo mindre insulin man har til at cirkulere i kroppen – jo mindre er risikoen for at pludselige fald i blodsukkeret. Samtidig skal man så have præcis nok til at dække de kulhydrater og det protein man indtager. Når vi rammer rigtigt er blodsukkeret det samme en time efter vi har spist, som det var inden. Det sker heldigvis temmelig ofte.
Onsdag:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Alt i én morgenmads eightie.
Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg af rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Hvid fisk med hvidløg og urter, hertil broccoli ris og hollandaise
I dag har Dorrit fridag, så er der tid til at komme en tur forbi fiskehandleren på havnen i Randers – håber på at der er torsk eller lange – i alt fald gerne noget fast hvid fisk.
Torsdag:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. Dorrit: Paleobrød med pålæg.
Aftensmad: LCHF-sushi uden ris.
Mere fridag til Dorrit – Aftensmaden skal rulles i tang – de bedste smage fra sushi – grøntsager erstatter risen.
Fredag: Aftenvagt til Dorrit
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg
Aftenmad: Kyllingebryst med chili og cheddar, hertil karry-grønt.
Henrik må se vild med dans alene idag 🙁 Dorrit skal på aftenvagt. Når Henrik er alene hjemme, spiser han ofte karry-grønt fra Rema 1000. Det er en færdig grøntsagsblanding lige til at smide på panden, nogen gange hælder han lidt fløde på til sidst. Der er lidt gulerødder i, men ikke i en mængde, der får hans blodsukker til at stige, så det spiser han gerne.
Lørdag: Weekend arbejde Dorrit – fri klokken 19.00
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød – eller måske blødkogte æg med bacon og pølser.
Frokost Frokost: Henrik paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Fyldt mørbrad med parmaskinke på en bund af grøntsager, dertil fløde tomatsauce.
Jeg gør mørbradden klar om morgenen inden jeg tager på arbejde. der skal lidt ost og urter i og så bliver den rullet ind i parmaskinke eller lignende, så bliver den pakket ind i film og lagt i køleskabet. Den har faktisk bare godt af at ligge og trække. Når den har været rullet tæt ind i film, så holder den efterfølgende faconen under stegningen.
Søndag: Weekend arbejde Dorrit – fri klokken 19.00
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød – eller måske blødkogte æg med bacon og pølser.
Frokost: Henrik paleobrød med pålæg – Dorrit spiser på arbejde
Aftenmad: Henrik: Hotdog med hjemmelavet remoulade og kechup på broccolibund – Dorrit spiser på arbejde.
Vi får ofte hotdog en gang om ugen – efter vi har skippet brødet, er hotdog næsten blevet et festmåltid, som vi glæder os til. Der en del gode pølser at få, som indeholder helt ned til 1 g kulhydrat pr. 100 g. Broccolibundene fungerer rigtig fint som “underlag” Vi bager dem og har dem i fryseren. Ofte bruger jeg stokken fra broccolien til at lave dem af, så der er ikke noget der går til spilde
Hope the wind direction is right, then i’ll be able to smell the exciting meals ????
Hvis du åbner vinduet lidt på klem, så tror jeg vinden er gunstig 🙂