Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF madplan uge 42

11/10/2015 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

Madplan uge 42

Forsøgsvis vil jeg lægge mine madplaner ud på bloggen – jeg ved ikke om det er interessant for bloggens læsere – men måske kan I bruge det til inspiration. Så nu prøver jeg – Jeg forsøger at få den færdig senest søndag til middag. Normalt tager min madplanlægning afsæt i hvad der er på tilbud og hvordan mine arbejdsdage ser ud. Jeg forsøger at linke til relevante opskrifter – når jeg ikke linker til en opskrift – så er det fordi opskriften kun eksisterer som en idé i mit hoved og så kommer den som regel på bloggen senere, – hvis det smagte godt altså 🙂

Uge 42 er ferieuge for en hel del mennesker- bare ikke os. Vi skal til Australien hele januar måned, så vi gemmer de sidste feriedage til den tid.

Mandag – aftenvagt til Dorrit, nem og hurtig aftensmad til Henrik

Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød

Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg

Aftenmad: Frikadeller og broccolisalat med blåbær

Aftensmaden idag er frikadeller som jeg har rørt på forhånd, så farsen er klar til at stege når Henrik kommer hjem. Den bliver bare bedre af at stå i køleskabet. Broccolisalaten havde vi med til fødselsdag hos svigermor i går – så jeg lavede lidt ekstra.

Tirsdag – Henriks fødselsdag 🙂

Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød  med ost.

Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden i går. Dorrit: købe-salat med kylling.

Aftensmad: Roastbeef med grillet hjertesalat og chili-bearnaise. Dessert: Bounty-kage

Henrik har fødselsdag, derfor skal der være kage 🙂 Jeg har en idé til en bounty-kage med kokos-mousse, som jeg vil prøve at lave. Når vi spiser dessert, får vi som regel noget meget let tilbehør til aftensmad. Så slipper Henrik for at injicere en hel masse ekstra insulin. Jo mindre insulin man har til at cirkulere i kroppen – jo mindre er risikoen for at pludselige fald i blodsukkeret. Samtidig skal man så have præcis nok til at dække de kulhydrater og det protein man indtager. Når vi rammer rigtigt er blodsukkeret det samme en time efter vi har spist, som det var inden. Det sker heldigvis temmelig ofte.

Onsdag: 

Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Alt i én morgenmads eightie.

Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg af rester fra aftensmaden.

Aftensmad: Hvid fisk med hvidløg og urter, hertil broccoli ris og hollandaise

I dag har Dorrit fridag, så er der tid til at komme en tur forbi fiskehandleren på havnen i Randers – håber på at der er torsk eller lange –  i alt fald gerne noget fast hvid fisk.

Torsdag:

Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød  med ost.

Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. Dorrit: Paleobrød med pålæg.

Aftensmad: LCHF-sushi uden ris.

Mere fridag til Dorrit – Aftensmaden skal rulles i tang – de bedste smage fra sushi – grøntsager erstatter risen.

Fredag: Aftenvagt til Dorrit

Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød  med ost.

Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg

Aftenmad: Kyllingebryst med chili og cheddar, hertil karry-grønt.

Henrik må se vild med dans alene idag 🙁 Dorrit skal på aftenvagt. Når Henrik er alene hjemme, spiser han ofte karry-grønt fra Rema 1000. Det er en færdig grøntsagsblanding lige til at smide på panden, nogen gange hælder han lidt fløde på til sidst. Der er lidt gulerødder i, men ikke i en mængde, der får hans blodsukker til at stige, så det spiser han gerne.

Lørdag: Weekend arbejde Dorrit – fri klokken 19.00

Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød – eller måske blødkogte æg med bacon og pølser.

Frokost Frokost: Henrik paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.

Aftensmad: Fyldt mørbrad med parmaskinke på en bund af grøntsager, dertil fløde tomatsauce.

Jeg gør mørbradden klar om morgenen inden jeg tager på arbejde. der skal lidt ost og urter i og så bliver den rullet ind i parmaskinke eller lignende, så bliver den pakket ind i film og lagt i køleskabet. Den har faktisk bare godt af at ligge og trække. Når den har været rullet tæt ind i film, så holder den efterfølgende faconen under stegningen.

Søndag: Weekend arbejde Dorrit – fri klokken 19.00

Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød – eller måske blødkogte æg med bacon og pølser.

Frokost: Henrik paleobrød med pålæg – Dorrit spiser på arbejde

Aftenmad: Henrik: Hotdog med hjemmelavet remoulade og kechup på broccolibund – Dorrit spiser på arbejde.

Vi får ofte hotdog en gang om ugen – efter vi har skippet brødet, er hotdog næsten blevet et festmåltid, som vi glæder os til. Der en del gode pølser at få, som indeholder helt ned til 1 g kulhydrat pr. 100 g. Broccolibundene fungerer rigtig fint som “underlag” Vi bager dem og har dem i fryseren. Ofte bruger jeg stokken fra broccolien til at lave dem af, så der er ikke noget der går til spilde

LCHF hotdog

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 299 times, 4 visits today)

Skrevet i: Madplaner Tags: lchf, madplan, planlægning, vinter

« LCHF græsk salat
Lynhurtigt græsk fiskefad »

Kommentarer

  1. Benjamin skriver

    12/10/2015 kl. 11:17

    Hope the wind direction is right, then i’ll be able to smell the exciting meals ????

    Svar
    • Dorrit skriver

      12/10/2015 kl. 11:45

      Hvis du åbner vinduet lidt på klem, så tror jeg vinden er gunstig 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR