Jeg har brug for at lave en madplan, søndag formiddag, når den er på plads, kommer der helt ro på. Jeg kan sagtens improvisere, men det kræver bare alt for megen energi på denne livsstil og med et arbejde, der nogen gange giver sene dage. Så med opgaver og indkøb planlagt søndag, er vi klar til at gå ugen i møde. Jeg forsøger at linke til relevante opskrifter – når jeg ikke linker til en opskrift – så er det fordi opskriften kun eksisterer som en idé i mit hoved og så kommer den som regel på bloggen senere, – hvis det smagte godt altså 🙂
MANDAG: – Dorrit arbejder sent og aftensmaden skal være hurtig og nem.
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød
Frokost: Henrik og Dorrit – rester af søndagens meatza med “tøm grøntsagsskuffen” til
Aftenmad: Hotdog i grøntsagswrap med hjemmelavet remoulade og kechup
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde
Aftensmad: Stegt flæsk med blomkålsmos med persille
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik rester fra aftensmaden i går og Dorrit: Paleobrød med pålæg
Aftensmad: Mørbrad med salvie og timian og squash nudler
I sidste uge eksperimenterede jeg med at jævne sovs med guarkernemel, det var helt igennem en succes, jeg vil prøve at jævne denne sauce en smule også – glæder mig allerede til, den hænger lidt bedre ved nudlerne 🙂
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. Dorrit: Paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Butterfly kylling med karryslaw
Butterfly betyder, at man skærer kyllingen op langs rygbenet og eventuelt helt fjerner det, så fjerner man kyllingens kraveben, man kan forholdsvis nemt rykke det ud, og så kan kyllingen bredes helt fladt ud. Det er nok den måde jeg oftest steger en hel kylling på. På denne måde får man både gennemstegt lårkød og saftigt brystkød og så tager det kun en lille time. Til kyllingen skal vi have karry slaw – jeg køber 1 gulerod hver 3 måned tror jeg. Heldigvis kan man købe rodfrugter i løs vægt i min Rema. Så jeg lægger min ene gulerod med vejesedlen op på båndet uden at blinke 🙂 Den mængde gulerod, der er i denne salat kan vi godt slippe afsted med at spise, uden Henrik kan registrere det i blodsukkermålingen efter måltidet.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik rester fra aftensmaden. Dorrit: kylling og salat.
Aftenmad: Flanksteak med chili bearnaise og grillet hjertesalat. Dessert: Valnøddekage med moccacreme og karamelsauce.
Aftensmaden er meget hurtig og basic, med købe bearnaise. Den grillede hjertesalat tager heller ikke mange minutter at lave. I dag kommer jeg nok til at bruge energien på at lave desserten. Jeg har købt noget valnøddemel i Tyskland, som jeg vil prøve at lave en kage med. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg gør det endnu, men jeg ved hvordan jeg vil have den til at smage.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: husets standard morgenmad med chia knækbrød eller måske kogte æg
Frokost Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: LCHF tapas anretning.
Vi har jo lavet den dogme-regel for os selv, at vi kun spiser 12 g kulhydrater pr. man pr. måltid. Diabetikere kan ikke nøjes med at tælle netto-kulhydrater, som det er meget moderne at gøre. Alle kylhydrater, – også selvom man spiser en håndfuld grus, påvirker en diabetikers blodsukker. Der er en tendens til at de helt hardcore low carb folk også tæller alle kulhydrater med. Jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Hvis du har en fuldstændig velfungerende bugspytkirtel, så kan du måske ikke registrere en blodsukkerstigning, men det er bare fordi din bugspytkirtel godt kan følge med til at producere insulin og sende det hurtigt ud i dit system når du spiser kylhydrater. Men den producerer stadig insulin og på LCHF vil man helst have så lidt af det i omløb som muligt.
Men tilbage til tapas – jeg ved ikke om det kan lade sig gøre at lave en tapas-anretning indenfor den ramme, men jeg giver det et forsøg – I hører nærmere 🙂
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup. I dag skifter vi chia-knækbrød ud med eighties skagen-style, Henrik har stadig til gode at smage dem.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg
Aftenmad: Karbonader – vi tømmer grøntsagsskuffen til.
Hvorfor er det mon lige karbonader smager så godt? hakket gris der er paneret? Ja, det er en af livretterne her i huset – jeg panerer dem i revet parmasan og mandelmel – har aldrig et øjeblik savnet rasp 🙂
Skriv et svar