Hvordan overkommer man at lave alt det mad? Jeg laver mad næsten hver dag, også ofte når vi er på ferie. Nu elsker jeg at lave mad, men man må finde et passende leje for sig selv. En af mine første LCHF-bøger var “Kom godt igang med LCHF på 14 dage” af Lars-Erik Litsfeldt. Den har ikke været nær så hypet som f.eks. Madbandittens bøger. Men det er den bog jeg selv har haft mest glæde af. Princippet er, at man spiser rester til frokost dagen efter, det mindsker madlavnings-byrden. Du er velkommen til at følge vores blog på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook……
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Stegt flæsk er fuldstændig genial LCHF-mad. Jeg synes, man med fordel kan vælge et lidt lettere tilbehør som er sprødt og friskt. Derfor kan vi rigtig godt lide denne grillede hjertesalat med mormordressing til vores stegte flæsk.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Pizza burger – er aftensmad, når det skal gå stærkt og ikke må være for indviklet. Burgerbollerne har vi altid i fryseren, det er en uskreven regel at vi ikke må løbe tør. Det er lækkert med en lille salat eller lidt gnavegrønt ved siden af.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Hvis du en dag falder over billige kyllingebryster, så lav lidt plukket kylling til at have i fryseren. Så kan du både lave broccolifad med kylling og kylling i karry.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Broccolisuppen her har grundlæggende kun 4 ingredienser og kan laves lynhurtigt – jeg har vist nogen kæmperejer dem vil jeg tilberede i smør med masser af hvidløg og bruge som topping. Rester af kød, ristede nødder og kerner er også gode som toppings.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad:
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Mørbrad med champignon og spinat. Jeg synes den er god med mos. Hvis du har et halloween-græskar, kan du bare spise det. Ellers er både, bønne-, blomkåls- og broccoli-mos allesammen gode bud på tilbehør.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Denne lækre mexi-ting kan forberedes på under en halv time. Den er god at lave i forvejen og så skal den bare sætte den i ovnen når du kommer hjem – slappe af – og så er der mad.
Alternativ morgenmad:
Hvis du slet ikke har tid til noget som helst om morgenen, så kan du med fordel spise disse madpakkeboller. Kom smør og ost på og kog et par æg. Du kan faktisk pakke det hele sammen aftenen før og tage det med dig om nødvendigt..
Lidt sødt til weekenden:
Det lyder langt ude, men den lidt bitre salte olivenolie, klæder denne chokolademousse fremragende. Hvis du er præmenstruel eller har tømmermænd, tænker den er god af have i køleskabet efter de forestående Julefrokoster.