Jeg har brug for at lave en madplan, søndag formiddag, når den er på plads, kommer der helt ro på. Jeg kan sagtens improvisere, men det kræver bare alt for megen energi på denne livsstil og med et arbejde, der nogen gange giver sene dage. Så med opgaver og indkøb planlagt søndag, er vi klar til at gå ugen i møde. Jeg forsøger at linke til relevante opskrifter – når jeg ikke linker til en opskrift – så er det fordi opskriften kun eksisterer som en idé i mit hoved og så kommer den som regel på bloggen senere, – hvis det smagte godt altså
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød
Frokost: Henrik og Dorrit – rester af søndagens karbonader med “tøm grøntsagsskuffen” til
Aftenmad: Svensk pølseret
Den svenske pølseret laves med Gourmet pølser fra Coop, de har lavt kulhydratindhold og smager forrygende.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester af svensk pølseret. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Broccolifad med kylling.
Henrik laver mad idag – Broccolifad med kylling er en af de populæreste opskrifter på bloggen – det er god og stressfri madlavning, da man kan gøre fadet klar når man vil og så skal det bare have 45 min i ovnen.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik rester fra aftensmaden i går og Dorrit: Paleobrød med pålæg
Aftensmad: Blomkålschowder
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. – Suppen fragtes med i en tæt container Dorrit: Salat med kylling –
Aftensmad: Squash-getti med Bolognese
Efter jeg har fået forfinet teknikken med hensyn til fremstilling af squash nudler, så er de igen komme i høj kurs hjemme hos os. Jeg trækker væske ud af dem først med lidt salt, lader dem dryppe af på et viskestykke og varmer dem så bare forsigtigt i pande i lidt smør. Det giver faste al dente nudler som saucen hænger godt ved. Næsten ligesom almindelig spagetti, bare meget sundere.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Torsk med hvidløg og urter. Dessert: Ugens kage/dessert ligger ikke helt fast endnu.
Denne fiskeret er en af mine livretter for tiden. Det tager ikke mange minutter at gøre fisken klar til at komme i ovnen. Så er der tid til at eksperimentere med en dessert.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: husets standard morgenmad med chia knækbrød eller måske kogte æg
Frokost Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Krondyr fillet med rosenkålsmos og en eller anden lækker sauce.
Jeg har ikke lavet rosenkålsmos før, vi spiser ikke så ofte rosenkål, så mon ikke det er på tide at eksperimentere lidt med dem? Saucen til Krondyret, bliver nok en rødvinssauce – jeg bruger ofte vin i madlavningen. Jeg tæller kulhydraterne med (som ikke er mange) alkoholen fordamper i tilberedningen. Så det er udelukkende en smagsgiver, som jeg altid synes giver fuld valuta for pengene.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Alt i én morgenmads-eightie
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg – forventer der er dejligt krondyr til pålæg
Aftenmad: Dukkah kylling – vi tømmer grøntsagsskuffen til.
Afslutning på ugen – grøntsagsskuffen tømmes 🙂
Skriv et svar