Det er dejligt, når der er nye mennesker, der ønsker at prøve denne livsstil af, som har gjort så stor en forskel for os. Til dem vil jeg sige velkommen til denne dejlige verden af god mad. Hvis du har diabetes 1 eller 2, findes der en god gruppe på Facebook, hvor du kan stille spørgsmål og finde inspiration til, hvad du kan spise. Lav en god LCHF madplan, følg den og sæt dig imens ind i tingene. Lær dine kulhydrater at kende. Læs varedeklarationer og find stille og roligt ud af, hvad du kan spise og hvad du bør undgå eller begrænse. Du er velkommen til at følge bloggen på Facebook og bruge mine madplaner og opskrifter som inspiration til din LCHF-uge.
Mandag:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Jeg tror lige, vi starter ugen med at en dejlig LCHF pizza . Bunden er nem at rører sammen og smøre ud – og så minder den meget om almindelig pizzabund.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Squash pasta med reje-tomatsauce – tror man kan score med denne her ret 🙂
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Svinekoteletter med spinat og ost, den cremede spinat med ost, er den perfekte følgesvend til en saftig kotelet.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Husets meatza, lav denne lækre meatza med din favorit pizzatopping.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: På en kold vinterdag, er det perfekt at tømme grøntsagsskuffen ned i sådan en grøn thai-karry. Din lokale karry-pasta-pusher har helt sikkert en god lowcarb karrypasta, resten laver næsten sig selv.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Giv den gas med masser af grøntsager og sunde proteiner fra æg – balancér det helt med bacon. Kålpandekagen går også godt som morgenmad, lav den i forvejen og lun den eventuelt om morgenen, eller spis den på farten.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Rund ugen af med en stjerneskud.
Alternativ morgenmad:
Hvis nu det skal være brunch eller lidt ekstra lækker morgenmad, så er Eggs Benedict bare så lækkert. Du behører ikke brød under. Hollandaisen kan du bare lave med stavblenderen, så er det helt udramatisk. Skal du spise ude er det også en af de mest LCHF-sikre ting du kan bestille.
Lidt sødt til weekenden:
Hvis dine rabarber er gået til i frosten, eller du ikke har nogen i fryseren, så erstat dem med lidt ekstra hindbær eller blåbær. Kagen er skøn til dessert, eller bare til en varme kop the.