I går var jeg til Julefrokost og jeg kunne spise mig mæt i traditionel dansk julefrokost-mad. Vi havde selv paleobrød med og min søster havde bagt frøkiks. Jeg følte ikke jeg savnede noget og lysten til en masse jule-snask forsvinder med årene. Ved du, hvor meget mad du har brug for at spise? LCHF kost er ret energitæt, så for os er portionerne blevet mindre end de var før LCHF, selv til en Julefrokost. Jeg sorterer benhårdt i, hvad jeg spiser, for der er ikke plads til så meget i maven. Det er helt slut med høflighedsspisning og med “bare at smage” for andres skyld. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
Mandag:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Hotdogs – med hjemmelavede pølsebrød, jeg elsker det simpelthen. Hvis du ikke har en masse fancy mel kan du lave en grøntsagsbund og bygge din hotdog herpå, det smager stadig tosset godt.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Kylling paneret i dukkah og broccolisalat med blåbær. Dukkah er en blanding af ristede nødder, sesam og krydderier. Det giver en super sprød kylling. Det er nærmest en kæmpe-nugget for voksne. Vi spiser broccolisalat med blåbær til.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Frittata med squash – squash kan efterhånden købes billigt hele året rundt. Det er en meget anvendelig LCHF grøntsag og smager godt i denne italienske version af æggkage. Spis evt. et stykke LCHF flute med hvidløgssmør til.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Krydderkarbonader med bønnemos. Det bliver en farverig tallerken. Den skriggrønne bønnemos er ekstrem hurtig at lave og det er nemt at lave en mos med en god konsistens.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Svampesuppe – smager lækkert med pesto og sprødbagt parmaskinke. Jeg bruger nok bare en færdigkøbt pesto.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Alt i én eightie
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Torsk med hvidløg og urter. Den milde torsk kommer her i virkelig godt selskab. Spis eventuelt retten med sauce mousseline
Søndag:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: LCHF taco – lækker sprød ostekurv med krydret kød og grønt. Bare lækkert!
Alternativ morgenmad:
Eighties skagenstyle. Eighties er for mange noget af det første LCHF brød de stifter bekendskab med. Hvis man lige pepper det lidt op, som jeg har gjort her, så er det faktisk ikke så ringe endda.
Lidt sødt til weekenden:
Hvis der skal Julehygges lidt, kan jeg anbefale marcipanbrød med blød nougat. Dem kan du sagtens selv lave.
Skriv et svar