Så blev det 3. søndag i advent og tid til at lave den sidste madplan I får fra mig i år. Nytårsmenuen kommer I selv til at stå for. Det er nemlig alt for tidligt at planlægge vores nytårsmenu. Hvis det bliver som jeg har drømt om, så bliver vores nytårsmenu en picnic, som vi kommer til at indtage med udsigt over Sydney Harbour. Jeg ved ikke hvor meget jeg kommer til at blogge i januar, da hele måneden går med at rejse i Australien. Men jeg er spændt på, hvor bøvlet det bliver at få LCHF/diabetes dagligdagen til at hænge sammen, når vi er på farten. Jeg tænker, jeg mest kommer til at opdatere på facebook, så du er velkommen til at kigge med.
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød
Frokost: Henrik rester fra lørdag og Dorrit spiser på arbejde.
Aftensmad: Mørbradgryde med blomkålsmos
Jeg drømmer om rigtig klassisk mørbradgryde med coctailpølser og champignon, med blomkålsmos til. Det er ikke noget tilfælde at den allerede er på planen mandag, for det er svært at vente.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. Dorrit: spiser på arbejde
Aftensmad: Broccolifad med kålpølser
En gammel kending på bloggen, som vi laver herhjemme igen og igen. I dag skal den laves med kålpølser i stedet for kylling.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Asiatisk flæske-hotdog
Det lyder ikke engang særlig lækkert – men det er det altså. Men tænker jeg nok med fordel kan arbejde lidt på navnet på retten. Jeg håber snart at få opskriften på bloggen, for det er én af livretterne her i huset.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit: Paleobrød med pålæg
Aftensmad: Kylling i asparges.
Nu spiser vi jo ikke tarteletter – faktisk er tarteletskaller én af de ting jeg slet ikke magter at forsøg på at efterligne. Nogen ting skal man bare lade være som de er. Men fyldet er der jo ikke noget galt med, så det skal vi have denne torsdag. Hvordan jeg lige serverer det, skal jeg lige gå og tygge lidt på.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Pizza med røget laks
Vi afprøver en ny pizzabund. Det er som at lede efter den perfekte strand – jagten på den perfekte pizzabund stopper aldrig. I dag med røget laks og en masse andet frækt fyld.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgen burger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Henrik skal være alene hjemme – så jeg har købt en god bøf til ham – han tror han bare skal have hotdog 🙂
Tilbehøret skal jeg lige tænke lidt over – det skal være noget han bare skal putte i ovnen. For Premier League skal jo passes.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgen burger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Roastbeef med gratinerede majroer
Majroer er ikke LCHF, de indeholder 6,7 g kulhydrat pr. 100 gram. Men nu spiser vi jo kun 12 g kh pr. måltid, så der er hånd i hanke med situationen. Henrik kan godt spise majroe i den mængde uden at få stigning i blodsukkeret. Jeg laver dem i lidt fløde og gratinerer med ost, lidt ligesom flødekartofler og det smager rigtig godt.