For Søren det er stadig koldt, men nu synes jeg, man kan mærke at det er længere lyst. Solsorten har også siddet og pippet hyggeligt i hækken sidst på eftermiddagen – jeg tænker vi nok overlever denne vinter med 🙂 Nu ved vi i hvert fald, hvad denne uges LCHF madplan skal indeholde 🙂
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Henrik og Dorrit Rester fra søndagens aftensmad
Aftensmad: Roastbeef med flødegratinerede majroer.
Selvom LCHF dikterer ovenjords-grønt, så spiser vi nogen gange majroer. Det gør vi fordi Henrik blodsukkermæssigt kan slippe godt fra det. Det er lidt forskelligt hvordan man reagerer på forskellige grøntsager og diabetikere der monitorerer blodsukker før og efter alle måltider, kan blive helt skarpe på det. Vi andre må mere nøjes med at mærke efter, hvor mætte og tilfredse vi bliver og om mætheden holder så længe, som vi gerne vil have den til. Vi holder os stadig til max. 12 g brutto kulhydrat pr. måltid, så det er ikke verdens største portion tilbehør, der er til aftenmaden denne mandag. Men man kan altså stadig sagtens blive mæt og det er nemt tilbehør der passer sig selv i ovnen.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelattechia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Stegt flæsk med blomkålsmos.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Thai kødboller med bønner –
Denne opskrift har jeg lavet mange gange. Jeg plejer at pille alt det uartige fra og beholde det der er ok og måske tilføje lidt. Jeg har minutiøst gennemgået al karrypasta hos min Thai-dame og fundet den med færrest mulige kulhydrater. Her er grund til forsigtighed. Hvidløg og ingefær indeholder en del kulhydrater – og det er jo hvad det er, men det er også meget thai-hipt at tilføje lidt palmesukker, bare sårn for det gode humør. Men jeg vil hellere tilsætte lidt sukrin gold, hvis jeg mangler sødme. Men tag ud og led – der findes færdig karry-pasta uden for mange kulhydrater og så kan man altså hurtigt lave lækker aftensmad.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Frikadelle sandwich – med færdigkøbte sukkerfri rødkål og hjemmebagte burgerboller, Jeg har sørme bagt længe på de burgerboller efterhånden!! (de er ikke helt optimale endnu, så ingen opskrift, men spises skal de!)
Frikadeller og LCHF spiller helt fint sammen, man skal bare lade være med at putte mel, rasp, brød og andet skrammel i dem. Saftighed og konsistens var en udfordring for mig i starten, lige til jeg fandt på denne løsning.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Fredagstapas.
Vi fortsætter succesen med fredags-tapas. Det er nu så godt at sidde og snakke over. Jeg laver et indlæg, når jeg har samlet lidt flere eksempler sammen – det er sjovt at lave.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Squash-nudler med laks og reje-tomatsauce.
Det er en køn ret – lige til en scoremiddag – og det er lang tid siden vi har fået det, så here goes!
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: I dag skal vi have den gamle kending eightie med spinat og æg – det er nu altid godt:-)
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Søger stadig efter den perfekte lasagne. Den er ikke helt nem at lave på meget få kulhydrater. Men hvad sker der mon, hvis man vender op og ned på tingene? Hvis man f.eks. bruger kødet som lasagneplader? Det ved jeg mere om på søndag.
Skriv et svar