Marcipanbrød med blød nougat har altid været en af mine favoritter. Det er let at lave sin egen nougat og endnu lettere at lave marcipanen. Nougaten kan bruges på mange måder – skær den i bidder og dyp den i chokolade, pynt med en hasselnød. Du kan også skære den ud i små firkanter og rulle den ind i marcipan og dyppe i chokolade til konfekt. Men sådan et marcipanbrød med nougat i midten, smager fuldstændig forbudt. Dem jeg laver er ca. 6 cm lange – Henrik har dem med på arbejde og nyder sit marcipanbrød om eftermiddagen med en kop kaffe. Det kan han gøre uden at tage ekstra insulin, hvilket nærmest er et drømme scenarie for en diabetiker.
Nougaten i denne version er lidt mørkere end den man kan købe fra Odense Marcipan, fordi den er fremstillet med 85 % chokolade. Nougat er typisk fremstillet med lysere chokolade. Den lyse chokolade fra Cavalier (adlink) er god, men den havde jeg ikke lige, da trangen til nougat meldte sig.
Til blød nougat skal du bruge:
- 100 g hasselnødder – kan erstattes med 100 g hasselnøddesmør (adlink) så udelades smør blot.
- 100 g mørk chokolade, jeg brugte 85% chokolade fra Cavalier sødet med stevia (adlink)
- 1 spsk sukrin melis (adlink)
- 2 spsk smør
Sådan gør du:
- kom nødderne på en bageplade – de skal ligge i ét lag
- ristes i ovnen ved 160 grader alm ovn i ca. 15 min – ryst dem lidt undervejs, så de vender sig hold øje med at de ikke bliver for mørke
- hæld dem ud på et rent viskestykke, gnub dem godt rundt i viskestykket, så kommer det meste af den brune skal af
- i en god blender eller foodprocessor kør hasselnødderne til så glat en nøddesmør som muligt.
- eller spring besværet over og brug en færdig hasselnøddesmør – tjek at den ikke er sødet.
- smelt chokoladen i microbølgeovnen, 30 sek for fuld skrue, rør rundt og fortsæt til al chokoladen er smeltet, tilsæt smørret og lad det smelte i chokoladen
- bland chokoladen med dit nøddesmør og smag til med sukrin melis til sødmen passer til dine smagsløg
- Hæld din nougat ud i en firkantet form beklædt med husholdningsfilm og sæt den på køl til du skal bruge den
- skær den ud med varm kniv – hold kniven under den varme hane og tør den af. Det gør det meget lettere at skære pænt
Til træstammer:
- lav en portion lazy marcipan
- rul den afkølede marcipan ud til pølser ca. 2½ cm i diameter
- skær dem ud i ca 6-7 cm stykker
- løsn marcipanen fra underlaget med en kniv
- pres stykkerne flade, ca 2-3 mm tykke
- skær nougaten ud i stave 1 cm kortere end marcipanen
- rul marcipanen rundt om nougaten og luk enderne til
- stil marcipanbrødene på køl
- smelt din overtrækschokolade, hold 1/3 tilbage. Bruger du microbølgeovnen, så kør 30 sek for fuld skrue, rør rundt og fortsæt til al chokoladen er smeltet, hæld den sidste 1/3 i, rør rundt til den er smeltet og chokoladen er klar til brug.
- Dyp dine marcipanbrød i chokoladen og pynt eventuelt med et par hasselnødder. En rigtig chokoladegaffel(adlink) giver det smukkeste resultat, tænderne er så tynde at hullerne efter dem bare lukker, når man trækker gaflen ud af marcipanen, efter man har dyppet i chokoladen.
Jeg har ikke nogen køkkengadgets, der kan køre nøddemassen helt glat, som den man køber. Men det gør ikke noget, at den har en lille smule struktur. Man hører alligevel ikke at det knaser, når englene synger 🙂
Frys eventuelt den nougat der er i overskud.
Data fra Madlog for 100 g nougat lavet med mørk chokolade.
Energi: 559 kcal, Protein: 9 g, Kulhydrat 21 g, Fedt: 49 g.
Data fra Madlog for 100 g lazy marcipan.
Energi: 511 kcal, Protein: 16 g, Kulhydrat 9 g, Fedt: 45 g.
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv handler jævnligt.
Skriv et svar