Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF marcipanbrød med blød nougat

03/12/2018 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

sukkerfri lchf konfekt

Marcipanbrød med blød nougat har altid været en af mine favoritter. Det er let at lave sin egen nougat og endnu lettere at lave marcipanen. Nougaten kan bruges på mange måder – skær den i bidder og dyp den i chokolade, pynt med en hasselnød. Du kan også skære den ud i små firkanter og rulle den ind i marcipan og dyppe i chokolade til konfekt. Men sådan et marcipanbrød med nougat i midten, smager fuldstændig forbudt. Dem jeg laver er ca. 6 cm lange – Henrik har dem med på arbejde og nyder sit marcipanbrød om eftermiddagen med en kop kaffe. Det kan han gøre uden at tage ekstra insulin, hvilket nærmest er et drømme scenarie for en diabetiker.

Nougaten i denne version er lidt mørkere end den man kan købe fra Odense Marcipan, fordi den er fremstillet med 85 % chokolade. Nougat er typisk fremstillet med lysere chokolade. Den lyse chokolade fra Cavalier (adlink) er god, men den havde jeg ikke lige, da trangen til nougat meldte sig. 

Til blød nougat skal du bruge:

  • 100 g hasselnødder – kan erstattes med 100 g hasselnøddesmør (adlink) så udelades smør blot.
  • 100 g mørk chokolade, jeg brugte 85% chokolade fra Cavalier sødet med stevia (adlink)
  • 1 spsk sukrin melis (adlink)
  • 2 spsk smør

Sådan gør du:

  • kom nødderne på en bageplade – de skal ligge i ét lag
  • ristes i ovnen ved 160 grader alm ovn i ca. 15 min – ryst dem lidt undervejs, så de vender sig hold øje med at de ikke bliver for mørke
  • hæld dem ud på et rent viskestykke, gnub dem godt rundt i viskestykket, så kommer det meste af den brune skal af
  • i en god blender eller foodprocessor kør hasselnødderne til så glat en nøddesmør som muligt. 
  • eller spring besværet over og brug en færdig hasselnøddesmør – tjek at den ikke er sødet.
  • smelt chokoladen i microbølgeovnen, 30 sek for fuld skrue, rør rundt og fortsæt til al chokoladen er smeltet, tilsæt smørret og lad det smelte i chokoladen
  • bland chokoladen med dit nøddesmør og smag til med sukrin melis til sødmen passer til dine smagsløg
  • Hæld din nougat ud i en firkantet form beklædt med husholdningsfilm og sæt den på køl til du skal bruge den
  • skær den ud med varm kniv – hold kniven under den varme hane og tør den af. Det gør det meget lettere at skære pænt

LCHF sukkerfri blød nougat

Til træstammer:

  • lav en portion lazy marcipan
  • rul den afkølede marcipan ud til pølser ca. 2½ cm i diameter
  • skær dem ud i ca 6-7 cm stykker
  • løsn marcipanen fra underlaget med en kniv
  • pres stykkerne flade, ca 2-3 mm tykke
  • skær nougaten ud i stave 1 cm kortere end marcipanen
  • rul marcipanen rundt om nougaten og luk enderne til
  • stil marcipanbrødene på køl
  • smelt din overtrækschokolade, hold 1/3 tilbage. Bruger du  microbølgeovnen, så kør 30 sek for fuld skrue, rør rundt og fortsæt til al chokoladen er smeltet, hæld den sidste 1/3 i, rør rundt til den er smeltet og chokoladen er klar til brug.  
  • Dyp dine marcipanbrød i chokoladen og pynt eventuelt med et par hasselnødder. En rigtig chokoladegaffel(adlink) giver det smukkeste resultat, tænderne er så tynde at hullerne efter dem bare lukker, når man trækker gaflen ud af marcipanen, efter man har dyppet i chokoladen.

LCHF marcipanbrød med blød nougat

Jeg har ikke nogen køkkengadgets, der kan køre nøddemassen helt glat, som den man køber. Men det gør ikke noget, at den har en lille smule struktur. Man hører alligevel ikke at det knaser, når englene synger 🙂

Frys eventuelt den nougat der er i overskud.

Data fra Madlog for 100 g nougat lavet med mørk chokolade.

Energi: 559 kcal, Protein: 9 g, Kulhydrat 21 g, Fedt: 49 g.

Data fra Madlog for 100 g lazy marcipan.

Energi: 511 kcal, Protein: 16 g, Kulhydrat 9 g, Fedt: 45 g.

Indlægget indeholder affiliate links.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv handler jævnligt.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 5.001 times, 24 visits today)

Skrevet i: Jul, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: afterdinner, hasselnødder, jul, konfekt, marcipan, nougat, sukkerfriguf, sukrin

« Lun LCHF æblekage med falske æbler

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR