Det her er en af de små hurtige retter, som alle på LCHF bør samle på. Det er en slags biksemad, kan man sige. Jeg laver den ofte dagen i forvejen, hvis jeg ved, vi er sent hjemme og ikke har tid eller energi til den store køkken-gymnastik. Kødet i retten behøver ikke være kylling, det kan også være en rest fra dagen før suppleret med en pølse, eller hvad du nu har. Jeg laver den også oftest portionsanrettet, så kan man sidde med hver sit fad og nyde den sprøde brunede ost, der blive i kanten.
2 personer
Du skal bruge:
- 280 g kyllingebryst
- 100 g peberfrugt, rød
- 100 g cherrytomat
- 200 g zucchini
- 30 g forårsløg
- 1 x 1 mellem fed hvidløg
- 75 g rød revet cheddar
- 100 g avocado
- 1 spsk tacokrydderi
- salt og peber
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- lav alt dit snittearbejde inden du starter stegningen
- skær dine kyllinge bryster i tern på ca. 2x2x2 cm
- skær din peberfrugt og zucchini og avocadoen i samme størrelse
- halver dine cherry tomater
- skær forårsløg i tynde ringe og finthak eller pres dit hvidløg
- smelt kokosolie på panden og brun kyllingestykkerne i et par minutter
- tilsæt peberfrugt zuccini, avocado og tomat, brun yderligere i et par minutter
- tilsæt forårsløg, hvidløg og tacorydderi, giv det et drys salt og lidt peber og sluk for panden
- fordel blandingen i 1 eller 2 ildfaste fade
- drys osten udover
- sættes i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 30 min – brun evt. lidt tilsidst, hvis osten ar brug for lidt ekstra
Det lyder måske lidt vanvittigt at stege avokado, men prøv det alligevel. Jeg synes den får smag og konsistens lidt ligesom nye kartofler. Retten er super til kolde mørke dage, hvor man føler sig lidt forkommen. Som sagt tror jeg du vil nyde avocadoen i denne ret. For mig startede det egentlig med, at jeg viklede bacon om skiver af avocado, sidenhen, forsøgte jeg mig med morgenmad og jeg er helt solgt, så giv det en chance☺