Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Mørbrad med champignon og spinat

13/11/2015 By Dorrit Nørgaard

LCHF Mørbrad med champignon og spinat

Denne ret opstod, fordi jeg simpelthen ikke gad tage ud og handle, til det jeg havde planlagt. Jeg endte med at bruge det vi havde i køleskabet, så jeg havde lidt ekstra tid til at slappe af. Det er jo sådan mange husmødre laver de bedste retter alligevel hver eneste dag. De åbner køleskabet og tænker “Nå! hva søren kan jeg så få ud af det her??”

Mørbrad er jo svært at ødelægge. I stedet for en fyldt mørbrad, blev det til mørbrad på panden med champignon og spinat i en cremet sennepssauce på en bund af hokkaido-mos. “Det er bare min mos” siger Henrik! Selv om vi regner hokkaidoen til 4,8 g kulhydrat/100 g, så har vi ingen stigninger i blodsukker-målingerne efter måltidet, på trods af stor uenighed om hvor LCHF hokkaidoen er. Så her er det nok vigtigt, at du selv vurderer, om du bliver mæt, eller den giver dig uhensigtsmæssig sukkertrang. Men her sker der ikke noget dramatisk efter den dejlige mos.

3 portioner

Til mørbraden skal du bruge:

  • 500 g svinemørbrad
  • 150 g champignon
  • 30 g forårsløg i tynde skiber
  • 100 g fløde 48% – kan erstattes af almindelig piskefløde
  • 200 g helbladet spinat, dybfrost
  • 2 spsk dijon Sennep
  • 1 dl hvidvin, tør
  • 2 dl kyllingefond
  • 1 mellem fed hvidløg
  • smør til stegning
  • kokosfedt til stegning
  • salt og peber

Til hokkaido-mosen skal du bruge:

  • 450 g hokaido græskar
  • 50 g flødeost 60+
  • lidt salt

Sådan gør du med mørbradden:

  • skær sener og fedt af mørbradden og skær den i 2½ cm tykke skiver
  • skær champignon og forårsløg i skiver
  • krydr mørbradbøfferne på begge sider med salt og peber
  • smelt smør og kokosolie og brun bøfferne ca. 2 min på begge sider, så de bliver flot brune
  • tag den af panden og læg dem til side
  • steg forårsløg og champignon i fedtstoffet fra mørbradbøfferne
  • når champignonerne har taget farve, presses hvidløget og tilsættes
  • hvidløget skal kun lige afgive aroma, hvorefter hvidvinen tilsættes og koges ind til det halve
  • tilsæt kyllingefond og dijon sennep og kog igen ind til det halve
  • tilsæt fløden og læg mørbradbøfferne ned i igen, lad simre under låg i 5 min
  • tag låget af og lad simre uden låg i 2 min, så fløden koger lidt ind
  • pres det meste af væden ud af den optøede spinat
  • tilsæt spinat og varm igennem
  • smag til med salt og peber, server over hokkaido-mosen

LCHF Mørbrad med champignon og spinat

 

Sådan gør du – hokkaido-mos:

  • skræl hokkaidoen og skær den ud i store stykker
  • kog den mør – det tager ca. 15-20 min, den skal kunne moses
  • hæld vandet fra og damp hokkaidoen, så overskydende vand fordamper
  • tilsæt en klat smør og 50 g flødeost
  • mos med en stavblender til den er helt glat
  • smag til med salt

LCHF Mørbrad med champignon og spinat

I denne ret er det spinaten der tykner saucen. Og sikke en sauce! Jeg glæder mig allerede til at sætte denne ret, der opstod ud af dovenskab, på menuen igen. Jeg har nu med held fundet 48% fløde flere gange og jeg er vild med at bruge den! Der er en smule mindre kulhydrater, men den cremer betydeligt bedre end almindelig piskefløde, så jeg opfordrer til at prøve den.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.218 times, 6 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF

« Chiagrød med hindbær
LCHF orange kokos konfekt »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR