Jeg holder en lille pause med at spise avocado, jeg tror, jeg har fået det lidt for meget lidt for længe. Henrik er slet ikke vild med det, med mindre det er lavet til guacamole eller viklet ind i bacon, som da jeg lavede avo-bacon fritter, der var der så til gengæld ingen vrøvl 🙂 I weekenden stod jeg så og kiggede på en avocado, der var i overhængende fare for at blive til madspild. Jeg endte med at stege den på panden sammen med de æg og pølser vi skulle have til vores LCHF morgenmad og det blev faktisk rigtig godt.
2 portioner:
Jeg brugte:
- 4 æg
- 4 brunchpølser
- 1 avocado
- lidt revet cheddar
Sådan gør du:
- start med at stege pølserne lidt
- skær avocadoen i både, fjern sten og skræld og steg dem på den ene side til de er brune
- vend avocadoerne, slå æggene ud og drys lidt revet cheddar forskellige steder på panden
- sæt panden ind under grillen og grill til æggene har fået den konsistens du kan lidt og osten er smeltet.
Avocadoen beholder sin struktur, når den bliver stegt, den får en fin stegeskorpe og jeg synes den næsten kan minde lidt om brasede kartofler. Jeg ved ikke, hvorfor jeg aldrig har tænkt på at stege den før, men det er helt sikkert noget jeg vil eksperimentere lidt mere med. Det her er en rigtig mættende og hurtig morgenmad som passer godt til vintertiden. Jeg synes avocadoen er rigtig rar at spise på denne måde. Man behøver heller ikke skære den ud i så fine stykker, hvis det bare er til en gang biks i panden. Efter min mening kan man for øvrigt godt spise morgenmad hele døgnet. 🙂
Skriv et svar