Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Dukkah kylling

14/08/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar


LCHF nuggets

Dukkah stammer fra Egypten, det er en nødde- krydderiblanding på en base af hasselnødder, mandler og sesam. I Egypten dypper man brød i olivenolie og derefter i dukkah, men nååårh nej det spiser jeg ikke! Men dukkah er en god opfindelse alligevel. På en low carb/LCHF livsstil, synes jeg det er noget man som standard bør have i køleskabet, specielt hvis man skal forføre nogen til at elske LCHF – så skal man bare panere noget i dukkah. Det er som LCHF nuggets for voksne! I al beskedenhed synes jeg egentlig også billederne viser, hvor knasende lækkert det er.

Til din dukkah skal du bruge:

  • 100 g ristede mandler
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 50 g sesamfrø
  • 1½ tsk spidskommen
  • 1 ½ tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk sort peber
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

  • start med at riste mandler og hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min
  • hak dem fint i food-processeren, det skal være lidt grovere end almindelig rasp
  • hæld nødderne over i en skål og tilsæt alle krydderierne
  • bland godt rundt
  • opbevares i et glas i køleskabet, så holder nødderne sig friske

Kylling paneret med dukkah

3 personer

Du skal bruge:

  • 3 kyllingebryst
  • 1 æg
  • 100 g dukkah
  • kokosolie og smør

Sådan gør du

  • kom kyllingebrysterne i en plastpose med en lille smule olie, enten én ad gangen eller af flere omgange, afhængig af hvor stor en pose du har
  • giv dem lidt bank med en kagerulle, gryde eller hvad du nu plejer at bruge, formålet er ikke at lave dem helt flade, men at banke dem lidt i form, så de er lige tykke over det hele
  • pisk ægget sammen i en dyb tallerken
  • vend kyllingebrysterne først i æg og bagefter i dukkah, så de er dækket, som var det rasp
  • steg kyllingebrysterne i en blanding af smør og kokosolie i ca. 5-7 min på hver side

LCHF nuggets

Spis kyllingebrystet til en grøn salat, jeg kan godt lide at tilsætte chili og cayenne peber til min dukkah-blanding, da jeg elsker den måde chilien kommer krybende på, det er en fantastisk kombination med det sprøde og det krydrede. Foruden panering til kød og fisk, kan du også bruge dukkah til drys på salater og supper. Næste gang du laver dukkah, så lav dobbelt portion, kom den i et flot glas og brug den som værtindegave.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.009 times, 3 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Hverdagsmad, krydderiblandinger, LCHF Tags: kylling, lchf, sommer, weekendmad

« Husets meatza
Lynstegt æg og tomat med dukkah ris »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR