Dukkah stammer fra Egypten, det er en nødde- krydderiblanding på en base af hasselnødder, mandler og sesam. I Egypten dypper man brød i olivenolie og derefter i dukkah, men nååårh nej det spiser jeg ikke! Men dukkah er en god opfindelse alligevel. På en low carb/LCHF livsstil, synes jeg det er noget man som standard bør have i køleskabet, specielt hvis man skal forføre nogen til at elske LCHF – så skal man bare panere noget i dukkah. Det er som LCHF nuggets for voksne! I al beskedenhed synes jeg egentlig også billederne viser, hvor knasende lækkert det er.
Til din dukkah skal du bruge:
- 100 g ristede mandler
- 100 g ristede hasselnødder
- 50 g sesamfrø
- 1½ tsk spidskommen
- 1 ½ tsk koriander
- 1 tsk chilipulver
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk sort peber
- ½ tsk salt
Sådan gør du:
- start med at riste mandler og hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min
- hak dem fint i food-processeren, det skal være lidt grovere end almindelig rasp
- hæld nødderne over i en skål og tilsæt alle krydderierne
- bland godt rundt
- opbevares i et glas i køleskabet, så holder nødderne sig friske
Kylling paneret med dukkah
3 personer
Du skal bruge:
- 3 kyllingebryst
- 1 æg
- 100 g dukkah
- kokosolie og smør
Sådan gør du
- kom kyllingebrysterne i en plastpose med en lille smule olie, enten én ad gangen eller af flere omgange, afhængig af hvor stor en pose du har
- giv dem lidt bank med en kagerulle, gryde eller hvad du nu plejer at bruge, formålet er ikke at lave dem helt flade, men at banke dem lidt i form, så de er lige tykke over det hele
- pisk ægget sammen i en dyb tallerken
- vend kyllingebrysterne først i æg og bagefter i dukkah, så de er dækket, som var det rasp
- steg kyllingebrysterne i en blanding af smør og kokosolie i ca. 5-7 min på hver side
Spis kyllingebrystet til en grøn salat, jeg kan godt lide at tilsætte chili og cayenne peber til min dukkah-blanding, da jeg elsker den måde chilien kommer krybende på, det er en fantastisk kombination med det sprøde og det krydrede. Foruden panering til kød og fisk, kan du også bruge dukkah til drys på salater og supper. Næste gang du laver dukkah, så lav dobbelt portion, kom den i et flot glas og brug den som værtindegave.
Skriv et svar