Jeg er stadig meget glad for den appelsinolie jeg har investeret i og som jeg brugte i orange-chokoladetrøflerne i sidste uge. Jeg har savnet den friske smag af appelsin. Da jeg i går skulle lave lidt guf, til vi skulle hygge med vild med dans, havde jeg lyst til kokoskonfekt. Hvorfor så ikke lige spiffe det lidt op med lidt orangesmag? Det blev rigtig godt! Lækre saftige kokoskugler strejf af friskhed fra appelsinen.
Ca. 22 stk
Du skal bruge:
- 30 g blødt smør – kan erstattes af kokosolie med smag
- vanillekorn fra ½ stang vanille – kan erstattes af lidt vanilleessens
- 100 g kokosmel
- 2 spsk kokoscreme (den tykke faste del af en dåse fuldfed kokosmælk)
- 36 dråber stevia sweetdrops med kokossmag – kan erstattes af 2 spsk sukrin melis
- 3 spsk sukrin melis
- 8 dråber appelsinolie – jeg brugte Urtegårdens
- 150 g mørk chokolade på minimum 70% – jeg brugte 85% chokolade fra Cavalier sødet med stevia
Sådan gør du:
- kom alle ingredienser op i en skål
- brug håndmixeren og rør det hele grundigt sammen
- rul en pølse af konfektmassen og skær den ud i ens stykker
- rul til kugler og sæt dem i køleskabet
- hak chokoladen, sæt 1/3 tilside
- smelt chokoladen over vandbad eller i microen – jeg brugte microen, chokoladen må max få 30 sek ad gangen i microen – rør ind imellem
- når chokoladen er smeltet puttes den sidste trediedel ned i – rør til den er smeltet – nu er din overtrækschokolade klar
- dyp kokoskuglerne i chokoladen og drys til sidst med lidt kokos til pynt
Jeg regnede ud til at 1 kugle indeholder ca. 1,2 g kulhydrat. Vi registrerede ikke nogen drastiske stigninger i blodsukkeret efter vild med dans, selvom Henrik spiste 4 🙂 Stevia sweetdrops med kokos, som jeg har brugt i opskriften er én af de LCHF-ting man kan anskaffe sig hen ad vejen. Man behøver absolut ikke købe dem for at lave disse konfektkugler. Jeg kan godt lidt at bruge stevia sammen med sukrin melis, fordi det har en lidt tung kvalm smag, der ligesom ophæver den kolde spidse smag af sukrin melis. Men det er en absolut LCHF-nørdet ting.
Ser utrolig deilig ut. Har du noen ekstra gode tips for å spare penger på LCHF mat?
Hej 🙂
Mit bedste tip er at kigge i “stop madspild” sektionen i supermarkedet. Det kunne lyde lidt som om du bor i Norge, men der har I sikkert også sådanne varer som er sat ned fordi der er kort holdbarhed. Jeg finder ofte pølser og økologiske varer her.
Så fryser jeg det ned jeg ikke kan spise.