Det med sauce, – eller sovs, er jo permanent forandret på LCHF livsstilen. Ingenting er som det plejer, det er slut med traditionelle jævninger og opbagninger. I et stykke tid, er man nok lidt på gyngende grund. Men så lærer man nye tricks og nye opskrifter og nu synes jeg seriøst aldrig jeg har spist bedre saucer, end jeg gør nu. Denne ostesauce er nem at lave og den smager godt til mange ting. Du skal ikke bekymre dig om, hvordan du får den tyk nok, for det kommer mere eller mindre af sig selv. Vi spiste den i dag til helstegt mørbrad, men du kan også spise den til hakkebøf, kylling eller alt muligt andet kød.
3 portioner
Du skal bruge:
- 1 lille forårsløg
- 10 g chili, røde, friske
- 1 spsk smør
- 0,5 dl hvidvin, tør eller 0,5 dl kyllingefond
- ½-1 dl kyllingefond
- 75 g revet rød cheddar
- 75 g flødeost
- eventuelt lidt ekstra kyllingefond
- salt og peber
Sådan gør du:
- smelt smørret i en gryde, det må ikke bliver brunt
- tilsæt finthakket forårsløg
- sauter forårsløget et par minutter, så det begynder at blive blødt, det skal ikke tage farve
- tilsæt hvidvinen, lad den koge ind i et par minutter
- hvis du skal have chili i saucen, er det tiden at tilsætte den nu, foreslår at den er helt finthakket
- tilsæt nu revet cheddar og flødeosten, rør til begge oste er helt smeltet
- tilsæt ½ dl kyllingefond
- nu er saucen sådan set klar – hvis du synes den er for tyk, tilsætter du bare kyllingefond til den passer til det du skal bruge den til
- smag saucen til med salt og peber – jeg syntes ikke min trængte til noget
Vi spiste den til helstegt svinemørbrad og dampede grøntsager, som du kan se på billedet hænger saucen fint på kødet. Jeg vil sige at denne LCHF sauce næsten er lige så let at lave som købe-bearnaice og den kan spises på ligeså mange ting. De fleste LCHF’ere har altid ost og flødeost i køleskabet, så denne sauce er den man kan lave i en snæver vending.
Skriv et svar