Denne LCHF pasta bolognese er en næsten klassisk bolognese. Den er gjort meget LCHF-venlig. Den er til gengæld ikke så venlig, når kæresten kommer hjem og er tvangsindlagt til duften af den, mens den bobler på komfuret i et par timer. Det mener han er ren tortur
I den klassiske bolognese, er det ikke tomaterne der dominerer. Det er ganske heldigt i diabetes sammenhæng, da tomater er noget af det, der kan få blodsukkeret til at stige lige lovlig hurtigt, hvis man spiser mange på én gang.
Soffrittoen er også en klassisk del af en bolognese Det er en grøntsagsbase, som består af løg, gulerødder og bladselleri skåret i små tern. I denne udgave består grøntsagsbasen af forårsløg, hokkaido og bladselleri i små tern, for at gøre det LCHF-venligt
- 400 g oksekød
- 100 g bacon i tern
- 75 g bladselleri
- 50 g forårsløg
- 75 g hokaido græskar, kan erstattes af rød peber
- 200 g hakkede tomater
- 1 mellem fed hvidløg
- 1½ dl hvidvin, tør
- 2 dl kalvefond
- smør og kokosolie til at sautere i
- salt og peber
- friskrevet parmasan til toppen
Sådan gør du:
- start med at skære dine grøntsager til sofrittoen
- skær forårsløgene i tynde skiver
- skær bladselleri i tern på ca. 4x4x4 mm
- skær hokkaidoen i tern på 4x4x4 mm (den skal ikke skrælles)
- sautér bacontern i smør i 5 min i en gryde eller pande
- tilsæt sofrittoen og sautér i 10 min
- tilsæt revet hvidløg og vend det sammen med sofrittoen
- tilsæt farsen af 2 gange, sørg for at der ikke er klumper
- steg farsen sammen med sofrittoen til der ikke er mere væske i gryden
- tilsæt hvidvinen – hvis der er noget noget af kødet der hænger fast i bunden af gryden, skal du skrabe det løs sammen med hvidvinen
- når det meste af hvidvinen er fordampet, tilsætter du de hakekede tomater og kalvefonden og krydrer med peber- saltet skal du først tilsætte til sidst
- lad bolognesen simre i et par timer med låget på klem ved lav varme – det meste af væden skal være fordampet. Smag til med salt og evt. mere peber
- serveres med squash-pasta – opskriften finder du her og friskrevet parmasan på toppen
Det er god køkkenterapi at skære sine grøntsager til sofrittoen, der er altså ét eller andet over det at bruge en god kniv, og skære fine ensartede tern 🙂 Det her er en ret, der egner sig fortrinligt til, at man laver en kæmpe portion og fryser den ned, så man har lidt til en dag man er lidt trængt.
Hi hi, jeg elsker at du skriver at tomaterne ikke er dominerende, når nu din opskrift indeholder 200 hakkede tomater. Det er mange 🙂
Tak for endnu en god opskrift, som jeg glæder mig til at prøve. Det hitter herhjemme når dine retter er på bordet 🙂
Ja ja 🙂 alt er jo relativt, men typisk ville jeg jo førhen have væltet 400 gram i sådan en portion. Men når nu du laver opskriften, så tænker jeg, du kan smage at tomat ikke er den fremherskende smag, som i så mange andre bolognese-udgaver. Håber familien også finder denne opskrift lækker 🙂
🙂 Jeg fik bare et billede på min nethinde, af 200 tomater på køkkenbordet – klar til at blive hakket 🙂 Jeg glæder mig meget til at få smagt 🙂
Gosh jeg er laaangsom opfattende. Godt jeg lige fik rettet det, inden der var nogen der endte ud i en kæmpe-portion tomatsauce med meget lidt kød og meget lidt smag udover tomat 😀 😀