Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF squash pasta bolognese

04/11/2015 By Dorrit Nørgaard 4 kommentarer

LCHF Squashgetti bolognese

Denne LCHF pasta bolognese er en næsten klassisk bolognese. Den er gjort meget LCHF-venlig. Den er til gengæld ikke så venlig, når kæresten kommer hjem og er tvangsindlagt til duften af den, mens den bobler på komfuret i et par timer. Det mener han er ren tortur

I den klassiske bolognese, er det ikke tomaterne der dominerer. Det er ganske heldigt i diabetes sammenhæng, da tomater er noget af det, der kan få blodsukkeret til at stige lige lovlig hurtigt, hvis man spiser mange på én gang.

Soffrittoen er også en klassisk del af en bolognese Det er en grøntsagsbase, som består af løg, gulerødder og bladselleri skåret i små tern. I denne udgave består grøntsagsbasen af forårsløg, hokkaido og bladselleri i små tern, for at gøre det LCHF-venligt

  • 400 g oksekød
  • 100 g bacon i tern
  • 75 g bladselleri
  • 50 g forårsløg
  • 75 g hokaido græskar, kan erstattes af rød peber
  • 200 g hakkede tomater
  • 1 mellem fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin, tør
  • 2 dl kalvefond
  • smør og kokosolie til at sautere i
  • salt og peber
  • friskrevet parmasan til toppen

Sådan gør du:

  • start med at skære dine grøntsager til sofrittoen
  • skær forårsløgene i tynde skiver
  • skær bladselleri i tern på ca. 4x4x4 mm
  • skær hokkaidoen i tern på 4x4x4 mm (den skal ikke skrælles)
  • sautér bacontern i smør  i 5 min i en gryde eller pande
  • tilsæt sofrittoen og sautér i 10 min
  • tilsæt revet hvidløg og vend det sammen med sofrittoen
  • tilsæt farsen af 2 gange, sørg for at der ikke er klumper
  • steg farsen sammen med sofrittoen til der ikke er mere væske i gryden
  • tilsæt hvidvinen – hvis der er noget noget af kødet der hænger fast i bunden af gryden, skal du skrabe det løs sammen med hvidvinen
  • når det meste af hvidvinen er fordampet, tilsætter du de hakekede tomater og kalvefonden og krydrer med peber- saltet skal du først tilsætte til sidst
  • lad bolognesen simre i et par timer med låget på klem ved lav varme – det meste af væden skal være fordampet. Smag til med salt og evt. mere peber
  • serveres med squash-pasta – opskriften finder du her og friskrevet parmasan på toppen

LCHF squashgetti bologneseLCHF squashgetti bolognese

Det er god køkkenterapi at skære sine grøntsager til sofrittoen, der er altså ét eller andet over det at bruge en god kniv, og skære fine ensartede tern 🙂 Det her er en ret, der egner sig fortrinligt til, at man laver en kæmpe portion og fryser den ned, så man har lidt til en dag man er lidt trængt.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.909 times, 12 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF

« Sprøde rejer
Sukkerfri gløgg »

Kommentarer

  1. Christina skriver

    05/11/2015 kl. 11:06

    Hi hi, jeg elsker at du skriver at tomaterne ikke er dominerende, når nu din opskrift indeholder 200 hakkede tomater. Det er mange 🙂
    Tak for endnu en god opskrift, som jeg glæder mig til at prøve. Det hitter herhjemme når dine retter er på bordet 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      05/11/2015 kl. 11:12

      Ja ja 🙂 alt er jo relativt, men typisk ville jeg jo førhen have væltet 400 gram i sådan en portion. Men når nu du laver opskriften, så tænker jeg, du kan smage at tomat ikke er den fremherskende smag, som i så mange andre bolognese-udgaver. Håber familien også finder denne opskrift lækker 🙂

      Svar
      • Christina skriver

        06/11/2015 kl. 16:40

        🙂 Jeg fik bare et billede på min nethinde, af 200 tomater på køkkenbordet – klar til at blive hakket 🙂 Jeg glæder mig meget til at få smagt 🙂

        Svar
        • Dorrit skriver

          07/11/2015 kl. 09:48

          Gosh jeg er laaangsom opfattende. Godt jeg lige fik rettet det, inden der var nogen der endte ud i en kæmpe-portion tomatsauce med meget lidt kød og meget lidt smag udover tomat 😀 😀

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR