I går lavede jeg lækker morgenmad med asparges (den kommer på bloggen lidt senere) jeg bagte også en masse LCHF-brød til fryseren og lavede rabarber-marmelade. I kender nok det der med at planlægge lidt for optimistisk, hvad man egentlig kan nå på en søndag, det sker for mig hele tiden – jeg fik ikke malet vinduer og heller ikke ryddet op i kælderen. Jeg havde planlagt, at jeg ville lave denne LCHF pastasauce med kylling og spinat til aftensmad og var lige ved at smide håndklædet i ringen, fordi jeg var lidt smadret. Heldigvis tog jeg mig sammen – og så tog det jo ingen tid, da jeg først gik igang.
3 personer
Du skal bruge:
- 2 kyllingebryster ca. 280 gram
- 100 g bacon i tern
- 200 g hakkede tomater fra dåse
- 200 g helbladet spinat fra frost
- 2 fed hvidløg
- 100 g flødeost 60+
- 2 dl kyllingefond – evt halv hvidvin og halv fond
- 10-20 g revet parmesan
- 1 tsk chili chiliflager
- 1 tsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- salt og peber
Sådan gør du:
- Steg bacontern til de er sprøde
- tag dem af panden og gem noget fedt til at stege i
- skær dine kyllingebryster i strimler
- steg kyllingen i baconfedtet i et par min. til den begynder at få farve
- tilsæt hakket/presset hvidløg og steg det med i 2 min, dæmp evt. varmen så hvidløget ikke bliver sort
- tilsæt tomater, kyllingefond og dine krydderier, undtagen salt peber, lade det simre i 5 min
- tilsæt flødeosten og rør den ud i saucen
- tilsæt revet parmesan – gem lidt til at rive ovenpå retten
- Pres spinaten næsten fri for vand og fordel den ud over retten. Den skal kun lige varmes med, så den bevarer sin fine farve
- smag til med salt og peber
- spis med spidskåls-pasta, riv lidt ekstra parmesan hen over og drys med bacon
Jeg er meget begejstret for denne lækre cremede sauce ovenpå spidskåls-pastaen. Spidskåls-pastaen er fantastisk nem at lave og den holder strukturen og smager mildt og godt, den kommer jeg helt sikkert til at lave mange gange. Pastasaucen kræver meget lidt tilberedningstid, fordi man skærer kyllingen i strimler og saucen bliver tyk og cremet så den bliver der hvor den skal være, nemlig på pastaen. Jeg kunne klare mig med en halv portion – jeg kunne sagtens have spist en hel portion, men jeg stoppede da jeg var mæt, så vi har begge rester til madpakken i dag.