Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Ramsløgspesto

14/04/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF pesto

Lige nu vælter det op af jorden med alle mulige godter. Måske har du gået gennem en grøn underskov der stank af løg, så er der god sansynlighed for det har været ramsløg. Ramsløg er skovens hvidløg og har en skøn aromatisk smag. Den er til at bruge som den er i sammenkogte retter eller wokmad, eller du kan røre den i din mayo, eller lave en lækker velsmagende LCHF pesto med smæk på både smag og farver. Hjemmelavet pesto, hvor du ved præcis, hvad der er i, går du aldrig fejl af. I denne opskrift bruger jeg smuttede mandler, men du kan også bruge ristede pinjekerner eller hasselnødder. Ramsløgene er her kun i april og maj, så det er nu du skal i gang.

Du skal bruge:

  • 1 håndfuld ramsløg
  • 2 dl  god olivenolie
  • 100 g smuttede mandler
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g parmesan
  • salt

Sådan gør du:

  • smut mandlerne – jeg giver dem et hurtigt opkog i en gryde – venter 1 min og hælder vandet fra, og så smutter jeg løs
  • skyl ramsløgene og lad dem dryppe godt af, så du ikke får vand med.
  • riv eller skær parmesanen i små stykker
  • kom alle ingredienser undtagen olien i en food processor og kør den til den konsistens du godt kan lide din pesto
  • hæld olien i lidt af gangen og hold øje med konsistensen – stop når du når til det punkt, hvor pestoen har den tykkelse du vil have
  • hvis du vil have en mere flydende pesto, hvis du f.eks. skal bruge den over en suppe, så tilsætter du blot mere olie
  • smag til sidst pestoen til med salt, det er vigtigt du smager dig frem, da parmesanen også tilføjer lidt salt

LCHF sauce

De seneste år, er det blevet meget populært og indsamle ramsløg og jeg tror der er nok til alle derude 🙂 Der er dog nogen ting du skal være opmærksom på. Ramsløg kan forveksles med nogen meget giftige planter f.eks. liljekonval. Så hvis du har fundet noget der ligner ramsløg, men som ikke bogstaveligt talt stinker af løg/hvidløg, når du plukker en stilk, så lad det stå og gå videre, for så er det ikke ramsløg du har fundet. Hold dig også til skovene, hvor der ikke er så stor sansynlighed for, at der er blevet smidt haveaffald, så der kan være introduceret fremmede planter læs mere her.

20160410_191751

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.107 times, 4 visits today)

Skrevet i: Kan laves dagen i forvejen, LCHF, saucer, Tilbehør Tags: forår, lchf, sauce, tilbehør

« LCHF pølsehorn
LCHF svampesuppe »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR