Hvad tænker du om at kunne gå til sommerens grill-aftner hos venner og familie med LCHF pølsebrød i tasken? At spise et pølsebrød, der ikke påvirker dit blodsukker? Især hvis du er diabetiker er det en ret crazy tanke, men det kan man altså godt. Her spiser vi hotdog med stor fornøjelse, med hjemmelavet remoulade, dijon sennep og sukkerreduceret ketchup. LCHF hotdog er en af vore nye nødløsninger og dem tænker jeg også, at du skal få dig nogen af. For det er et faktum, at nogen gange skrider planlægningen – og det er slut med rugbrødsmadder, eller at ringe efter pizza i disse situationer.
10 stk
Du skal bruge:
- 50 g mandelmel, fedtreduceret – jeg brugte den fra Funktionel Mad
- 50 g sesammel, fedtreduceret, jeg brugte den fra Funktionel Mad
- 2 spsk fiberhusk (den gule)
- 1 spsk chiafrø
- 2 spsk hørfrø
- 3 spsk sesamfrø (den ene til drys)
- 1 tsk bagepulver
- 30 g kokosfibermel – jeg brugte Urtekrams
- 30 g fibrex, fibre til bagning og madlavning (købes i Menu)
- 10 g parmesan
- 1 stk æggehvide
- 4,5 dl lunken vand
- 1 spsk Æblecidereddike
- ½ tsk salt
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
- vej alle de tørre ingredienser af
- riv parmesan osten ned i og bland sammen, sørg for der ikke er nogen klumper i bagepulveret
- kom æggehviden i
- bland vand og eddike
- bland vand og eddike i de tørre ingredienser
- giv den gas med at røre i starten
- når dejen har samlet sig, så hæld den ud af skålen og lad den stå 1-2 min
- del dejen i 10 lige store stykker
- rul dem ud i 10 lige lange pølser – næsten ligeså lange som pølsebrød plejer at være, de hæver lidt
- sæt dem på en bageplade på bagepapir
- fugt dine fingre og tryk dem let flade – ikke for meget- bare så de får facon som pølsebrød
- pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- bages ved 200 grader varmluft i 20-25 min
(opskriften indeholder affiliatlinks)
Det er vigtigt, når du laver pølsebrødene at at du er nøjagtig med at måle og veje – din succes er også afhængig af, at du bruger det samme mel som jeg. I forhold til almindelige pølsebrød, så mætter dem her rigtig meget. Vi plejer at spise hotdog med gode low carb pølser, som der heldigvis findes rigtig mange af efterhånden. For det meste bruger vi frankfurter-agtige pølser. Det betyder at jeg kun kan spise 1 hotdog – det lyser muligvis ikke af meget, men det mætter mig fint. Man skal lige huske på at der ikke kun er protein i pølsen, men også en helt del protein i pølsebrødet. Henrik kan spise 2 stk – men så er han altså også ret mæt.
Hvis du vil prøve et grøntsagsfladbrød der også holder 100% som bund for din hotdog, så læs med her – dem har vi spist utallige af. Du får grøntsager i dit fladbrød og “det flade” gør den helt vildt praktisk at opbevare i fryseren.