Suppe er jo en dejlig spise her om vinteren. Afhængig af hvilken suppe der er tale om, så kan den måske godt bruge en tilføjelse af ekstra protein for lige at opnå en god mæthedsfølelse. Der er også et eller andet hyggeligt ved at dyppe brødet i suppen. Jeg er ikke den helt store fan af LCHF-brøderstatninger. Men i nogen sammenhænge kan de have deres berettigelse, som f.eks. når suppe er inde i billedet. I aftes fik vi grøntsagssuppe lavet på grøntsagsrester, som smagte ganske godt, men som manglede lidt protein. Jeg tilsatte kålpølser til suppen og lavede disse suppebrød, som helt uventet fik kæresten op og ringe.
3 suppebrød
Du skal bruge:
- 3 æg
- 75 g revet ost – jeg brugte rød cheddar fra Netto
- 45 g affedtet mandelmel
- 20 g smeltet smør
- 1 tsk bagepulver
- 15 g græskarkerner
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 175 grader varmluft
- smelt smøret – jeg gør det i microen
- slå æggene ud i en skål
- kom osten i
- hæld det smeltede smør i
- bland mandelmelet med bagepulver
- hæld det i æggeblandingen og rør godt rundt
- lad det stå i 5-10 min
- afsæt 3 klatter på en bageplade – jeg fladede dem lidt ud
- drys med græskarkerner eller andre kerner
- bages i ca. 20 min
LCHF brød smager næsten altid af æg. Det gør dem her også – lidt i alt fald – de smager også af ost og det er virkerlig yummy. Osten gør også at der er lidt mostand når man bider i dem og de er luftige og lækre. De er ikke som almindelig brød, men de har deres egen berettigelse synes jeg og jeg er normalt frygtelig skeptisk. Det tog seriøst 5 min at røre dem sammen og så passede de sig selv i ovnen.
Henriks vurdering var – at han har bestilt flere – han skal leve med dem til morgenmad i weekenden. Fordi der har proteinindholdet i dem også en berettigelse og kan give lidt kostforandring.
Hvis du ønsker at erstatte det affedtede mandelmel med andet mel, så kig i omregningstabellen hos Kathe Rav på Ravfood, det er der jeg selv plejer at kigge.
Prøv dem til din suppe – de sprøde på den oste-agtige måde og du bliver dejlig mæt.
Hvad gør man hvis man ikke kan tåle mandler så godt
Så kan du bruge affedtet sesam mel i stedet.