Øj! Det er dejligt varmt! Hvis det ikke lige skal være koldskål, så må det gerne være noget andet køligt og friskt. Her er et bud på en let sommerret. Denne LCHF rejesalat, gør sig også fantastisk som madpakke-salat.
3 personer
Du skal bruge:
- 300 g rejer fra frost
- 450 g blomkål
- 2 forårsløg
- ca. 200 g grønne asparges
- 1 håndfuld frisk dild
- 150 g friske radiser
Sådan gør du:
- hak blomkålen groft, ikke så fint som til blomkålsris, jeg brugte en kniv
- damp blomkålen i letsaltet vand i 4-5 min
- hæld blomkålen over i en si, skyl med koldt vand så tilberedningen stopper
- knæk bunden af de grønne asparges
- skær dem i mundrette stykker og damp i et par minutte
- lad aspargesene køle af
- skær radiserne i tynde skiver
- hak forårsløg og dild groft eller fint, som du kan lide det
- bland grøntsager og optøede afdryppede rejer med halvdelen af de hakkede urter
- pynt med resten af krydderurterne
- spis eventuelt med “konge-dressing”
Hvis du skal have det ekstra let, så kan du købe Rema1000’s knuste blomkål, som har perfekt størrelse til retten. Har du andre krydderurter end dem jeg har nævnt, så er det fint at eksperimentere med dem. Det skal bare være nogen, som giver retten lidt kant og friskhed.
(Visited 1.094 times, 5 visits today)