Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF remoulade

31/05/2015 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

LCHF brød

Et liv uden remoulade, ville for de fleste danskere bare ikke være det samme. Men købe-versionen med et kulhydrat indhold på omkring 18 gram pr. 100 gram, er én af de ting man på en LCHF livsstil gør klogt i at gå i en stor bue udenom, især hvis man godt kan lide det. Så spænd hjelmen og lav din egen LCHF remoulade, det er nemlig ikke svært, det er lynhurtigt og smagen kan sagtens konkurrere med de bedste købe-mærker.

Ingredienser

  • 50 g cornichoner
  • 125 g mayonaise
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1½-2 tsk sukrin gold
  • 1/2 tsk gurkemeje

Sådan gør du:

  • Sørg for der ikke hænger for meget eddike ved cornichonerne, så bliver remouladen for tynd
  • Hak cornichonerne, jeg bruger en minihakker – hvis du vil have det mere rustikt, kan du hakke det med kniv, du finder hurtig ud af , hvor findelt det skal være, før du opnår den konsistens der passer dig
  • bland de øvrige ingredienser med cornichonerne og så er du færdig. Jeg har aldrig tilsat salt og peber, for jeg synes det er fint som det er, men smag dig frem

DSC_9319

Om cornichoner:

Cornichoner er små syltede agurker. Når man køber dem, er der stor forskel på hvor meget sukker, de er syltet med, så derfor der det vigtigt at læse grundigt på glasset. Find en variant som er surt syltet og tilføj sødmen med Sukrin Gold istedet. Det gør ikke det grimme ved dit blodsukker. Jeg plejer at købe mine cornichoner i Netto, men der er sikkert rigtig mange andre der er helt ok.

For ekstra fræk remoulade:

  • vælge at erstatte op til halvdelen af dine cornichoner med syltede jalapenos, her gælder det samme, at du skal være på vagt overfor kulhydratindholdet, men de fleste mærker er helt ok.
  • vælge at tilsætte 1 tsk karry til den oprindelige opskrift.
  • tilsæt 75 g cremefraiche til opskriften og dermed får du dig en remouladesauce der går rigtig godt til hjemmelavede fiskefrikadeller.
  • husk at du kan spise en hotdog med remo uden dårlig samvittighed, hvis du selv laver en wrap i stedet for det traditionelle pølsebrød, den holder!!

LCHF hotdog

Remoulade ses ofte i selskab med ristede løg. Vær opmærksom på at ristede løg indeholde en del kulhydrater. Vi spiser dem i størrelselsesordenen 1 tsk ad gangen, det går fint.

Om hotdogs:

Når du spiser en god LCHF hotdog er det er pølsen, der er kongen. Du skal finde dig en god low carb pølse. Du er nødt til at gå på jagt i de supermarkeder du normalt kommer i. Du kan få pølser med helt ned til 1 g kulhydrat pr. 100 gram. Det eneste der er at gøre, er at læse deklarationer og lære dine mærker at kende. Efter et stykke tid bliver det ren rutine.

Vi bruger i dagligdagen 2 slags pølsebrød: Det ene er en grøntsagswrap. Den er rimelig smart, hvis du er forholdsvis ny på LCHF og ikke ønsker at investere i en masse specialprodukter. Opskiften finder du her. Har du forskellige meltyper i skabet, kan du bage de her lækre pølsebrød, med 2 g kulhydrat pr. stk, så bliver det ganske simpelt ikke bedre!

Data fra Madlog indhold i 1 spsk remoulade:

Energi: 69 kcal, Protein: o,21 g, Kulhydrat 0,32 g, Fedt: 7,6 g

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 4.813 times, 33 visits today)

Skrevet i: LCHF, Tilbehør, Ultra hurtigt Tags: mayonaise, tilbehør

« Broccolisalat med blue cheese dressing
Mørbrad med salvie og timian. »

Kommentarer

  1. Stefanie Milz skriver

    31/01/2018 kl. 20:52

    Kære Dorrit

    Først, tak, for en meget inspirerende blog. Dernæst mit spørgsmål.
    Hvor længe tænker du den remoulade kan holde sig i køleskabet? Kan man evt gøre noget, som stadig er LCHF venligt, men der gør at den kan holde sig i lang tid? Så man.måske kunne lave større positioner ad gangen.

    De bedste hilsner
    Stefanie

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      01/02/2018 kl. 08:49

      Hej Stefanie
      Jeg laver nogen gange remouladen med ren mayo – så kan det holde sig længere. Jeg skylder glasset som jeg opbevarer det i i kogende vand så det er sterilt inden jeg fylder remouladen over i. Det længste jeg har haft det i køleskabet er 3 uger, der var det stadig frisk.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR