Et liv uden remoulade, ville for de fleste danskere bare ikke være det samme. Men købe-versionen med et kulhydrat indhold på omkring 18 gram pr. 100 gram, er én af de ting man på en LCHF livsstil gør klogt i at gå i en stor bue udenom, især hvis man godt kan lide det. Så spænd hjelmen og lav din egen LCHF remoulade, det er nemlig ikke svært, det er lynhurtigt og smagen kan sagtens konkurrere med de bedste købe-mærker.
Ingredienser
- 50 g cornichoner
- 125 g mayonaise
- 1 tsk dijon sennep
- 1½-2 tsk sukrin gold
- 1/2 tsk gurkemeje
Sådan gør du:
- Sørg for der ikke hænger for meget eddike ved cornichonerne, så bliver remouladen for tynd
- Hak cornichonerne, jeg bruger en minihakker – hvis du vil have det mere rustikt, kan du hakke det med kniv, du finder hurtig ud af , hvor findelt det skal være, før du opnår den konsistens der passer dig
- bland de øvrige ingredienser med cornichonerne og så er du færdig. Jeg har aldrig tilsat salt og peber, for jeg synes det er fint som det er, men smag dig frem
Om cornichoner:
Cornichoner er små syltede agurker. Når man køber dem, er der stor forskel på hvor meget sukker, de er syltet med, så derfor der det vigtigt at læse grundigt på glasset. Find en variant som er surt syltet og tilføj sødmen med Sukrin Gold istedet. Det gør ikke det grimme ved dit blodsukker. Jeg plejer at købe mine cornichoner i Netto, men der er sikkert rigtig mange andre der er helt ok.
For ekstra fræk remoulade:
- vælge at erstatte op til halvdelen af dine cornichoner med syltede jalapenos, her gælder det samme, at du skal være på vagt overfor kulhydratindholdet, men de fleste mærker er helt ok.
- vælge at tilsætte 1 tsk karry til den oprindelige opskrift.
- tilsæt 75 g cremefraiche til opskriften og dermed får du dig en remouladesauce der går rigtig godt til hjemmelavede fiskefrikadeller.
- husk at du kan spise en hotdog med remo uden dårlig samvittighed, hvis du selv laver en wrap i stedet for det traditionelle pølsebrød, den holder!!
Remoulade ses ofte i selskab med ristede løg. Vær opmærksom på at ristede løg indeholde en del kulhydrater. Vi spiser dem i størrelselsesordenen 1 tsk ad gangen, det går fint.
Om hotdogs:
Når du spiser en god LCHF hotdog er det er pølsen, der er kongen. Du skal finde dig en god low carb pølse. Du er nødt til at gå på jagt i de supermarkeder du normalt kommer i. Du kan få pølser med helt ned til 1 g kulhydrat pr. 100 gram. Det eneste der er at gøre, er at læse deklarationer og lære dine mærker at kende. Efter et stykke tid bliver det ren rutine.
Vi bruger i dagligdagen 2 slags pølsebrød: Det ene er en grøntsagswrap. Den er rimelig smart, hvis du er forholdsvis ny på LCHF og ikke ønsker at investere i en masse specialprodukter. Opskiften finder du her. Har du forskellige meltyper i skabet, kan du bage de her lækre pølsebrød, med 2 g kulhydrat pr. stk, så bliver det ganske simpelt ikke bedre!
Data fra Madlog indhold i 1 spsk remoulade:
Energi: 69 kcal, Protein: o,21 g, Kulhydrat 0,32 g, Fedt: 7,6 g
Kære Dorrit
Først, tak, for en meget inspirerende blog. Dernæst mit spørgsmål.
Hvor længe tænker du den remoulade kan holde sig i køleskabet? Kan man evt gøre noget, som stadig er LCHF venligt, men der gør at den kan holde sig i lang tid? Så man.måske kunne lave større positioner ad gangen.
De bedste hilsner
Stefanie
Hej Stefanie
Jeg laver nogen gange remouladen med ren mayo – så kan det holde sig længere. Jeg skylder glasset som jeg opbevarer det i i kogende vand så det er sterilt inden jeg fylder remouladen over i. Det længste jeg har haft det i køleskabet er 3 uger, der var det stadig frisk.