Jeg lavede LCHF Snickers i går. Jeg har smagt nogen min søster har lavet en gang, men jeg har aldrig selv lavet dem. Jeg brugte en opskrift, der har været i Femina, som stammer fra én af Madbandittens bøger. Det er en helt utrolig nem opskrift, som jeg så yderligere forenklede. Uanset hvor kluntet man er i et køkkenet, er den altså svær at ødelægge fuldkomment. Jeg har tweaked opskriften lidt så den passer til min smag.
16 stk:
Du skal bruge:
- 1 dl peanuts, (jordnød, ristet og saltet)
- 1 dl mandler – kan erstattes af usaltede jordnødder eller andre nødder
- 200 g peanut butter, crunchy
- 25 g smør
- 125 g low carb chokolade – jeg brugte Cavalier chokolade sødet med stevia
- ½-1 tsk karamelekstrakt fra Dr. Oetker
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1 tsk kokosolie
- evt. lidt ekstra hakkede peanuts til at bruge til drys
Sådan gør du:
- hak mandler og peanuts groft
- kom nødderne i en gryde, tilsæt smør, Sukrin Gold, karamelekstrakt og peanutbutter
- varm forsigtigt og langsomt op til det hele kan røres sammen til en ensartet masse
- beklæd en kageform eller en franskbrødsform med film og hæld massen over i (jeg brugte en metalform på 22×22 cm
- jævn massen godt ud og sæt den på køl eller frys, til den er stivnet og skærefast
- skær dine snickers ud i den ønskede størrelse
- smelt chokolade og kokosolie – jeg gjorde det i microbølgeovn, kør i korte tempi af max 30 sek. og rør ind imellem
- jeg penslede mine snickers med chokoladen – det var hurtigere og nemmere end at dyppe dem
- pensl den ene side, sæt dem i køleskabet til chokoladen er stivnet, vend og pensl den anden side
- drys eventuelt med lidt hakkede saltede peanuts
For mig skal Snickers altså smage af karamel, så derfor tilsatte jeg karamelekstrakt. Det synes jeg gav en dejlig smag, prøv dig lidt frem med, hvor meget du synes der skal i. Jeg er vild med den salte smage sammen med chokoladen og karamellen. Det er en væsentlig forbedring i forhold til en almindelig Snickers og jeg synes, jeg har helt fornøjet af bare at spise én. Hvis du er gået død sidst på eftermiddagen, kan en enkelt sagtens få dig igennem til aftensmaden. Husk at opbevare dem på køl.
Data fra Madlog: Indhold i 1 stk, hvis du deler portionen ind i 16 stykker:
Energi: 174 kcal. Protein 6,1 g. Kulhydrat 3,3 g. Fedt 15 g
Skriv et svar