Lidt sprødt og sødt til din dessert eller græske yoghurt. Her kommer en version af dukkahen, der er en traditionel Egyptisk blanding af nødder og krydderier. I den søde version fungerer den som lidt som en crumble og tilføjer lidt knas til din dessert eller snack. I modsætning til crumble kan du lave den i forvejen. Det er en fin løsning når dine tanker kredser om søde ting, men du gerne vil forblive LCHF.
Du skal bruge:
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 40 g kokosmel
- 1½ spsk sukrin gold
- evt. et lidt frysetørrede bær. Jeg brugte frysetørrede solbær. De ser syrlige og friske og man behøver ikke bruge ret mange for at få god effekt.
Såden gør du:
- rist mandler og hasselnødder i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 min
- hak mandler og hasselnødder fint i foodprocessor
- rist kokosmelet på en tør pande, til det er lysebrunt – jeg gør det på panden, fordi det er nemmere at holde øje med
- strø 1½ spsk sukrin gold ud over når kokosen er næsten færdig– sukrinen smelter så du skal blande godt rundt
- tilsæt mandler og hasselnødder og tag panden af varmen
- når blandingen er kølet af tilsæt lidt frysetørrede bær – ikke mere end en spiseske og kun vis du har plads i det kulhydrat-regnskab
- kom dukkahen i en tætsluttende beholder – (hvem har ikke altid lige et Hellman glas)
opbevar gerne på køl
Jeg brugte frysetørrede solbær. De er syrlige og friske og man behøver ikke bruge ret mange for at få god effekt. Dette er min favorit-dukkah ovenpå chia-grød, når jeg spiser den som snack. Hvis du gerne vil tabe dig, skal du dog ikke falde for fristelsen til at spise den i samme mængde, som som du ville spise müsli, selvom det er fristende.
Skriv et svar