Da jeg startede med at spise LCHF, spiste jeg rigtig mange LCHF fladbrød lavet med masser af revne grøntsager. Jeg spiste dem til morgenmad med hvidløgsost og laks, til frokost med skinke og ost eller til aftensmad med bøf og spejlæg. Så har jeg eksperimenteret med så meget andet og nu er jeg så tilbage ved grøntsags-fladbrød. Hvis jeg skal give et godt råd, så er det godt at variere med forskellige grøntsager, så man ikke går kold i en bestemt smag. Jeg læser om så mange der starter på LCHF og som har lidt svært ved det der med grøntsagerne. Grøntsags-fladbrød er din ven, spis dem med noget kød og fedt, så bliver din krop så glad. Fyld dem med sæsonens grøntsager og krydderurter.
8 stk
Du skal bruge:
- 250 g helbadet frossen spinat
- 300 g squash
- 3 spsk hampefrø
- 75 g revet rød cheddar
- 1 medium æg
- 1 håndfuld friske krydderurter eller 2 tsk tørrede
- 2 tsk fiberHUSK
- 1 nip salt
Sådan gør du:
- tø spinaten op
- riv squashen groft
- klem så meget væske ud af squashen som du kan med dine hænder
- knug væsken ud af spinaten og hak den groft
- bland grøntsagerne i en skål, sammen med hakkede friske krydderurter
- kom hampefrø i
- kom revet cheddar i
- bland rundt
- drys fiberHUSK jævnt ud over overfladen på grøntsagsblandingen – så det ikke klumper
- tilsæt salt og æg og bland godt sammen
- lad blandingen stå et par minutter
- fiberhusk og æg får det hele til at klistre sammen og så kan man faktisk forme en pølse og skære den ud i 8 pæne stykker
- sæt dem på bagepapir – flad dem ud til mellem ½ og 1 cm’s tykkelse – gør det med våde fingre og sørg for at kanterne er pæne
- bages ved 180 grader varmluft i 15 min
- vend med en paletkniv og bag i yderligere 10-15 min
- køl af på en rist
Sommer fladbrød hentyder til, at du skal bruge det du har – urter og grøntsager der er i sæson lige nu. Men det her er en god kombination, hvis du ikke er så eventyrlysten. Hvis du ikke lige ligger inde med hampefrø kan du bruge sesam eller solsikkefrø – de skal bare give lidt struktur til brødet. Jeg har bare hørt om så mange der scorer de enormt sunde hampefrø til en god pris, fordi butikkerne har dem som spotvarer, så det her er bare et forslag til hvordan de kan anvendes. Prøv at smage på dem inden du kommer dem i – de smager skønt og er vildt sunde.
Jeg lavede fantastiske club sandwiches med fladbrødene – de er oplagte til en veninde-frokost, hvor man godt vil gøre det lidt godt og festligt.
Hej
Jeg er helt vilde med disse, men kunne godt tænke mig at skifte spinaten ud. Har du et godt alternativ ? Hvis ja, er du sød at oplyse mænden ?
Finthakket blomkål og broccoli er oplagt at bruge. Når hokkaido kommer i sæson igen, giver det også en virkelig lækker variant. Du skal bare bruge samme mængde som spinat ☺
Halløj der 🙂 Hvis man juicer et hvidkålshoved (og alle andre kål) kan man bage med pulpen. Juicen kasserer jeg – det er for bittert for mig.
Hej Inge 🙂 Tak for tippet 🙂 Det lyder drøn-effektivt 🙂
Hej 🙂 Hvis man bruger tørrede krydderurter, hvilke vilde du så anbefalede?
Personligt kan jeg godt lide oregano eller persille, men prøv at dufte til dine krydderurter og tag lidt af det du synes dufter godt, så er der også sansynlighed for at du kan lide smagen.
Tak for svar, har købt ind og glæder mig til at prøve 🙂
Vil man kunne skifte squashen ud?
Hvis ja, til hvad 🙂
Det kan du sagtens – det kan f.eks. være revet brocoli eller revet blomkål.
Hej jeg havde tænkt mig at lave disse fladbrød da jeg skal op til min grundforløbs eksamen som bager konditor og har trukket tema’et “sommer” ville du evt kunne forklare mig hvorfor det er et sommer pbræd så jeg har noget at forklare censor når han spørg hvorfor jeg lige har valgt det som sommer brød ? 🙂
Modigt valg, lidt ude af boxen.? Det med sommer er noget bare pga. grøntsagerne og at de er typiske sommer grøntsager i modsætning til f. eks. rodfrugter der kommer lidt senere. Pøj pøj med det ?
Hej
Jeg vil høre om man kan fryse dem ned eller bliver de får våde efter at blive tøet op
De smager vild godt er glade for dem ?
MVH Charlotte
På forhånd tak for opskriften
De kan sagtens fryses ??