Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF sommer fladbrød

27/06/2016 By Dorrit Nørgaard 13 kommentarer

 

LCHF fladbrød

Da jeg startede med at spise LCHF, spiste jeg rigtig mange LCHF fladbrød lavet med masser af revne grøntsager. Jeg spiste dem til morgenmad med hvidløgsost og laks, til frokost med skinke og ost eller til aftensmad med bøf og spejlæg. Så har jeg eksperimenteret med så meget andet og nu er jeg så tilbage ved grøntsags-fladbrød. Hvis jeg skal give et godt råd, så er det godt at variere med forskellige grøntsager, så man ikke går kold i en bestemt smag. Jeg læser om så mange der starter på LCHF og som har lidt svært ved det der med grøntsagerne. Grøntsags-fladbrød er din ven, spis dem med noget kød og fedt, så bliver din krop så glad. Fyld dem med sæsonens grøntsager og krydderurter.

8 stk

Du skal bruge:

  • 250 g helbadet frossen spinat
  • 300 g squash
  • 3 spsk hampefrø
  • 75 g revet rød cheddar
  • 1 medium æg
  • 1 håndfuld friske krydderurter eller 2 tsk tørrede
  • 2 tsk fiberHUSK
  • 1 nip salt

Sådan gør du:

  • tø spinaten op
  • riv squashen groft
  • klem så meget væske ud af squashen som du kan med dine hænder
  • knug væsken ud af spinaten og hak den groft
  • bland grøntsagerne i en skål, sammen med hakkede friske krydderurter
  • kom hampefrø i
  • kom revet cheddar i
  • bland rundt
  • drys fiberHUSK jævnt ud over overfladen på grøntsagsblandingen – så det ikke klumper
  • tilsæt salt og æg og bland godt sammen
  • lad blandingen stå et par minutter
  • fiberhusk og æg får det hele til at klistre sammen og så kan man faktisk forme en pølse og skære den ud i 8 pæne stykker
  • sæt dem på bagepapir – flad dem ud til mellem ½ og 1 cm’s tykkelse – gør det med våde fingre og sørg for at kanterne er pæne
  • bages ved 180 grader varmluft i 15 min
  • vend med en paletkniv og bag i yderligere 10-15 min
  • køl af på en rist

LCHF fladbrødSommer fladbrød hentyder til, at du skal bruge det du har – urter og grøntsager der er i sæson lige nu. Men det her er en god kombination, hvis du ikke er så eventyrlysten. Hvis du ikke lige ligger inde med hampefrø kan du bruge sesam eller solsikkefrø – de skal bare give lidt struktur til brødet. Jeg har bare hørt om så mange der scorer de enormt sunde hampefrø til en god pris, fordi butikkerne har dem som spotvarer, så det her er bare et forslag til hvordan de kan anvendes. Prøv at smage på dem inden du kommer dem i – de smager skønt og er vildt sunde.

Jeg lavede fantastiske club sandwiches med fladbrødene – de er oplagte til en veninde-frokost, hvor man godt vil gøre det lidt godt og festligt. LCHF brød

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 18.674 times, 112 visits today)

Skrevet i: Brød, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Tilbehør Tags: brød, Frokost, lchf, ost, spinat, squash, tilbehør, weekendmad

« LCHF karry dressing
LCHF club sandwich »

Kommentarer

  1. Pernille skriver

    11/08/2016 kl. 09:45

    Hej
    Jeg er helt vilde med disse, men kunne godt tænke mig at skifte spinaten ud. Har du et godt alternativ ? Hvis ja, er du sød at oplyse mænden ?

    Svar
    • Dorrit skriver

      11/08/2016 kl. 11:17

      Finthakket blomkål og broccoli er oplagt at bruge. Når hokkaido kommer i sæson igen, giver det også en virkelig lækker variant. Du skal bare bruge samme mængde som spinat ☺

      Svar
  2. Inge skriver

    22/10/2016 kl. 13:45

    Halløj der 🙂 Hvis man juicer et hvidkålshoved (og alle andre kål) kan man bage med pulpen. Juicen kasserer jeg – det er for bittert for mig.

    Svar
    • Dorrit skriver

      24/10/2016 kl. 09:54

      Hej Inge 🙂 Tak for tippet 🙂 Det lyder drøn-effektivt 🙂

      Svar
  3. Tórunn skriver

    20/02/2017 kl. 12:46

    Hej 🙂 Hvis man bruger tørrede krydderurter, hvilke vilde du så anbefalede?

    Svar
    • Dorrit skriver

      20/02/2017 kl. 13:12

      Personligt kan jeg godt lide oregano eller persille, men prøv at dufte til dine krydderurter og tag lidt af det du synes dufter godt, så er der også sansynlighed for at du kan lide smagen.

      Svar
      • Tórunn skriver

        21/02/2017 kl. 15:23

        Tak for svar, har købt ind og glæder mig til at prøve 🙂

        Svar
  4. Christina skriver

    18/07/2017 kl. 19:58

    Vil man kunne skifte squashen ud?
    Hvis ja, til hvad 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      19/07/2017 kl. 10:30

      Det kan du sagtens – det kan f.eks. være revet brocoli eller revet blomkål.

      Svar
  5. Louise skriver

    31/05/2018 kl. 20:36

    Hej jeg havde tænkt mig at lave disse fladbrød da jeg skal op til min grundforløbs eksamen som bager konditor og har trukket tema’et “sommer” ville du evt kunne forklare mig hvorfor det er et sommer pbræd så jeg har noget at forklare censor når han spørg hvorfor jeg lige har valgt det som sommer brød ? 🙂

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      31/05/2018 kl. 20:56

      Modigt valg, lidt ude af boxen.? Det med sommer er noget bare pga. grøntsagerne og at de er typiske sommer grøntsager i modsætning til f. eks. rodfrugter der kommer lidt senere. Pøj pøj med det ?

      Svar
  6. Charlotte Holmbæck Nielsen skriver

    07/08/2018 kl. 16:20

    Hej
    Jeg vil høre om man kan fryse dem ned eller bliver de får våde efter at blive tøet op

    De smager vild godt er glade for dem ?

    MVH Charlotte

    På forhånd tak for opskriften

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      07/08/2018 kl. 16:41

      De kan sagtens fryses ??

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR