Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF Spansk kylling

21/03/2016 By Dorrit Nørgaard 3 kommentarer

LCHF kyllingDenne LCHF ret dufter fortryllende af citrus, hvidløg og kylling – og lidt af ferie til varmere himmelstrøg. Vi spiste blomkålsris til, men en grøntsagsmos ville også tage fortrinligt imod den lækre sauce. Retten vil egne sig godt til gæstemad til en blanding af LCHF’ere og “almindelige” gæster, så kan man jo koge lidt ris til dem.

3 personer

Det skal du bruge:

  • 800 g kyllinge overlår med rygben
  • 2  mellemstore forårsløg
  • 50 g bladselleri
  • 50 g peberfrugt, rød
  • 150 g hakkede tomater fra dåse
  • 1 mellem fed hvidløg
  • 75 g oliven, jeg brugte kalamata med sten
  • 1 dl kyllingefond
  • 450 g blomkål
  • 1 øko citron
  • 15 g mandelflager
  • salt og peber
  • røget paprika
  • lidt chiliflager

Sådan gør du:

  • Brun kyllingestykkerne på en pande i ca. 10 min på hver side, kyllingen kan sagtens brune i ovnen, men kyllingeoverlår er som regel ret fede og på denne måde får du noget af fedtet smeltet fra, så det helt ikke ender i saucen – gem fedtet, du skal bruge noget af det senere
  • efterlad lidt fedt på panden, skær citronen i skiver og steg skiverne på begge sider i fedtet til de karameliserer og er brune, herved afgiver de smag og aroma til din olie. Tag citronskiverne op og sæt tilside
  • sauter nu hakkede forårsløg, finthakket selleri, revet/finthakket hvidløg og rød peber i tynde strimler i citronolien. Når grøntsagerne er bløde, men ikke brune, tilsætter du de hakkede tomater og kyllingefonden, lad saucen simre lidt og smag til med, røget paprika, salt og peber
  • hæld saucen i bunden af et ildfast fad og læg kyllingestykkerne ovenpå, fordel oliven og citronskiver ud over
  • sættes i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 45 min
  • rist mandelflagerne gyldne på en tør pande
  • hak blomkålen fint til “ris” jeg bruger foodprocessor
  • sauter blomkålsrisene i kyllingefedt i ca. 10 min til de er tilberedt, men stadig har lidt bid, smag til med lidt salt
  • pynt blomkålsrisene med mandelflagerne
  • drys kyllingen med lidt chiliflager og hakkede selleriblade

LCHF kylling

Jeg tilbereder altid blomkålsris på panden, nogen gange en sautérpande. Pandens store overflade gør. at de hurtigt er færdige og at man hurtigt får fordampet noget af væsken fra blomkålen, så de får en god konsistens. Hvis man skal have gæster kan kyllingen sagtens gøres klar dagen i forvejen, så den er klar til at komme i ovnen.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.712 times, 8 visits today)

Skrevet i: Comfort food, gæstemad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: blomkål, candlelight, kylling, weekendmad

« Asparges med stenbider rogn og sause mousseline
LCHF mexikansk biksemad »

Kommentarer

  1. Christina Gjedsig skriver

    30/03/2016 kl. 17:10

    Lavede denne ret i påsken – øj mand! Kan klart anbefales, det var super lækkert!

    Svar
    • Dorrit skriver

      30/03/2016 kl. 18:15

      Fantastisk ????????????

      Svar
  2. Kirsa kokhauge skriver

    14/07/2016 kl. 18:14

    Mumse.. 🙂 har lige fortæret en portion af denne lækre ret… 🙂 DET SMAGTE HIMMELSK.. 🙂

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR