Denne LCHF ret dufter fortryllende af citrus, hvidløg og kylling – og lidt af ferie til varmere himmelstrøg. Vi spiste blomkålsris til, men en grøntsagsmos ville også tage fortrinligt imod den lækre sauce. Retten vil egne sig godt til gæstemad til en blanding af LCHF’ere og “almindelige” gæster, så kan man jo koge lidt ris til dem.
3 personer
Det skal du bruge:
- 800 g kyllinge overlår med rygben
- 2 mellemstore forårsløg
- 50 g bladselleri
- 50 g peberfrugt, rød
- 150 g hakkede tomater fra dåse
- 1 mellem fed hvidløg
- 75 g oliven, jeg brugte kalamata med sten
- 1 dl kyllingefond
- 450 g blomkål
- 1 øko citron
- 15 g mandelflager
- salt og peber
- røget paprika
- lidt chiliflager
Sådan gør du:
- Brun kyllingestykkerne på en pande i ca. 10 min på hver side, kyllingen kan sagtens brune i ovnen, men kyllingeoverlår er som regel ret fede og på denne måde får du noget af fedtet smeltet fra, så det helt ikke ender i saucen – gem fedtet, du skal bruge noget af det senere
- efterlad lidt fedt på panden, skær citronen i skiver og steg skiverne på begge sider i fedtet til de karameliserer og er brune, herved afgiver de smag og aroma til din olie. Tag citronskiverne op og sæt tilside
- sauter nu hakkede forårsløg, finthakket selleri, revet/finthakket hvidløg og rød peber i tynde strimler i citronolien. Når grøntsagerne er bløde, men ikke brune, tilsætter du de hakkede tomater og kyllingefonden, lad saucen simre lidt og smag til med, røget paprika, salt og peber
- hæld saucen i bunden af et ildfast fad og læg kyllingestykkerne ovenpå, fordel oliven og citronskiver ud over
- sættes i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 45 min
- rist mandelflagerne gyldne på en tør pande
- hak blomkålen fint til “ris” jeg bruger foodprocessor
- sauter blomkålsrisene i kyllingefedt i ca. 10 min til de er tilberedt, men stadig har lidt bid, smag til med lidt salt
- pynt blomkålsrisene med mandelflagerne
- drys kyllingen med lidt chiliflager og hakkede selleriblade
Jeg tilbereder altid blomkålsris på panden, nogen gange en sautérpande. Pandens store overflade gør. at de hurtigt er færdige og at man hurtigt får fordampet noget af væsken fra blomkålen, så de får en god konsistens. Hvis man skal have gæster kan kyllingen sagtens gøres klar dagen i forvejen, så den er klar til at komme i ovnen.
Lavede denne ret i påsken – øj mand! Kan klart anbefales, det var super lækkert!
Fantastisk ????????????
Mumse.. 🙂 har lige fortæret en portion af denne lækre ret… 🙂 DET SMAGTE HIMMELSK.. 🙂