LCHF kan hurtigt gå hen og blive ensformigt, hvis man laver 1 eller 2 slags tilbehør igen og igen. Jeg er stor fan af kål og for det meste går jeg efter spidskål, fordi det har en anelse færre kulhydrater end almindelig kål og så er det ikke helt så groft i strukturen. Man kan lave en ganske glimrende LCHF spidskåls-pasta. I tilberedt form, smager spidskål ikke særlig meget af kål og jeg synes egentlig heller ikke hele huset lugter af prut, når man laver det.
3 personer
Du skal bruge:
- 550-600 g spidskål
- en klat smør
- ca. ½ dl vand
- salt og eventuelt krydderurter
Sådan gør du:
- skær kålen i strimler, jeg lavede forholdsvis fine strimler – prøv at få dem ensartet tykkelse
- smelt en klat smør på panden, – den skal ikke blive brun
- dæmp varmen til middel varme og kom kål og ½ dl vand på
- vend rundt i kålen så den bliver dækket af smør
- lad den braisere i ca. 15 min, den må ikke blive brun, den skal blot falde lidt sammen og blive mør, men stadig med lidt bid, vend rundt i den, så den bliver jævnt tilberedt
- smag på kålen, når den har den konsistens du kan lide, er den færdig
- drys med lidt salt og eventuelt lidt tørret basilikum til sidst
- servér som tilbehør til retter, hvor du ellers ville servere pasta
Du kan lave spidskåls-pastaen, have den i køleskabet og bare varme den på panden, når du skal bruge den, det er virkelig nemt og lækkert. Det er ikke sikkert at dine unger elsker det, hvis du sælger det som pasta. Så synes de højst sansynligt at du er en klaphat. Men som almindelig grøntsagstilbehør, har jeg svært ved at forestille mig at det kan støde nogen, for det smager mildt og godt.
Prøv eventuelt også spidskåls-pasta med: