I sidste weekend lavede jeg tapas. Tapas er jo typisk noget, man spiser en masse brød til, men vi klarede os med et kesobrød bagt efter denne opskrift fra 56kilo og blade af hjertesalat. Salatbladene fungerede fint som underlag for både pølse og skinke. Traditionelt indgår der også lune retter i en tapas-anretning. Disse sprøde rejer var aftenens absolutte favorit. De var paneret i knust flæskesvær.
2 personer
Du skal bruge:
- 150 gram rå pillede tiger-rejer
- 40 g knust flækesvær – jeg brugte dem fra Rema 1000
- 1 æg
- kokosolie uden smag til stegning
Sådan gør du:
- Pil skallen af rejerne og pil tarmen ud, men lad halen sidde på
- skær rejerne op i “ryggen” fra den side hvor tarmen sidder, skær dem næsten helt igennem så de kan flades helt ud
- pisk ægget sammen
- knus flæskesværen fint, jeg kom dem i en pose og brugte kagerullen
- dyp rejerne i ægget og derefter i flæskesværen, det er smart at holde i halen, så man ikke får alt for nassede fingre
- smelt kokosolien på en pande, du skal ikke være for fedtet med den
- når olien er varm steges rejerne
- de skal kun have ca et minut på hver side, ellers skamsteger du dem og de bliver hårde og kedelige
- når du kan se de bliver pink ved halen er de færdige
- læg dem op på et stykke køkkenrulle og anret herefter
Vi spiste rejerne med chili-mayo til, jeg havde rørt lidt købe-mayo med lidt stærk chili-sauce. Rejerne var knasende og sprøde og smagte meget forbudt. Rejerne kan også fungere som, en let hovedret på en bund af salat. Rejerne kan også fungere lille side-ret til en grøntsagssuppe, hvis du ønsker at tilføje ekstra protein.
Når du skal bruge flæskesvær til panering, skal du vælge de billige uden fedtkant, dem der er helt puffet op.
Er du diabetiker, skal du huske at flæskesvær er meget proteinrige og du skal derfor huske at regne dem med i dit protein-regnskab.
Skriv et svar