Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Squash nudler med laks og reje- tomatsauce

24/10/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

DSC_0291

Squash nudler smager pragtfuldt, men de skal behandles meget nænsomt, for at få et rigtig godt resultat. Jeg skærer altid mine ud med en helt almindelig julienne-skræller, som ikke har kostet mig alverden. Jeg har også en spiralizer, fordi jeg troede, jeg ikke kunne leve uden, men jeg bruger den aldrig. Almindelig pasta er jo egentlig bare melklister, der fylder maven op. Så jeg har god samvittighed, når jeg serverer de fine grønne nudler under en dejlig sauce. Nudlerne har i dag fået et stykke laks på toppen og og cremet reje- tomatsauce.

Du skal bruge:

Til reje-tomatsause:

  • ca. 15 g smør
  • 200 g hakkede tomater fra dåse
  • 30 g forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin eller kyllingefond
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ lille stærk chili – kan undlades hvis du ønsker en mildere sauce
  • 100 g flødeost naturel
  • 150 g optøede rejer
  • salt og peber
  • frisk parmesan ost

Til squash nudler:

  • 550 g squash skåret til nudler
  • 1 tsk salt
  • 1 klat smør

Til laksen ovenpå:

  • 3 lakseportioer ca. 110-120 gram
  • tynde skiver citron
  • lidt smør eller kokosolie til at smøre fadet med

Sådan gør du – squashnudler:

  • skær nudler ud af dine squash. Du kan bruge en julienne- skræller, mandolinjern, en spiralizer eller bare en kniv – jeg kan bedst lide at nudlerne er tynde og lange, Du kan også skære dem til bånd, f.eks. med en almindelig tyndskræller
  • jeg skærer på alle sider rundt om kernerne i midten. Kernerne egner sig ikke til nudler, synes jeg
  • kom nudlerne i en skål og drys med 1 tsk salt, vend godt rundt i dem, lad dem stå sådan, gerne i en halv times tid, denne proces trækker væske ud af nudlerne og gør dem mere faste
  • efter en halv time, er der trukket en del væske ud af dem og jeg lægger dem til afdrypning på et rent viskestykke
  • når nudlerne skal tilberedes smelter du 1 klat smør på panden, den må ikke blive brun.Ved lav varme, varmer du herefter nudlerne igennem. De må ikke stege, men skal blot varmes igennem, så de stadig har masser af bid

Sådan gør du – laksen:

  • smør et ildfast fad
  • varm oven op til 200 grader almindelig ovn
  • læg tynde skiver af citron på laksestykkerne
  • de skal have 15-20 minutter i ovnen

Sådan gør du – reje- tomatsaucen:

  • hak forårsløget fint
  • smelt smørret i en gryde
  • sautér forårløget i smørret, det må ikke tage farve – efter 5 min tilsætter du det finthakkede/revne hvidløg, sauter i 2 min
  • tilsæt de hakkede tomater og hvidvinen, lad det simre i ca. 10-15 min
  • tilsæt oregano, chili og flødeosten
  • når flødeosten er opløst, lader du saucen stå til lige inden servering
  • lige inden servering tilsættes de optøede rejer og de varmes med saucen De skal ikke tilberedes – bare varmes, ellers bliver de hårde og temmelig uspændende
  • smag til med salt, peber og eventuelt lidt frisk basilikum
  • anret saucen ovenpå de varme nudler og laksen
  • riv lidt frisk parmesan over retten

LCHF squash nudler med laks og reje- tomatsauce

Reje- tomatsaucen kan sagtens serveres til squash nudlerne uden laksen og dermed blive en selvstændig ret. Retten her, ville jeg ikke tøve med at servere til gæster der ikke spiser LCHF. Det er ikke nødvendigt at undskylde for, at vi ikke spiser traditionel pasta –  jeg er sikker på, det ville være en populær ret.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.675 times, 2 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Fisk, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF

« LCHF boller i karry og test af sovse-jævner.
LCHF madplan uge 44 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR