Squash nudler smager pragtfuldt, men de skal behandles meget nænsomt, for at få et rigtig godt resultat. Jeg skærer altid mine ud med en helt almindelig julienne-skræller, som ikke har kostet mig alverden. Jeg har også en spiralizer, fordi jeg troede, jeg ikke kunne leve uden, men jeg bruger den aldrig. Almindelig pasta er jo egentlig bare melklister, der fylder maven op. Så jeg har god samvittighed, når jeg serverer de fine grønne nudler under en dejlig sauce. Nudlerne har i dag fået et stykke laks på toppen og og cremet reje- tomatsauce.
Du skal bruge:
Til reje-tomatsause:
- ca. 15 g smør
- 200 g hakkede tomater fra dåse
- 30 g forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin eller kyllingefond
- 2 tsk tørret oregano
- ½ lille stærk chili – kan undlades hvis du ønsker en mildere sauce
- 100 g flødeost naturel
- 150 g optøede rejer
- salt og peber
- frisk parmesan ost
Til squash nudler:
- 550 g squash skåret til nudler
- 1 tsk salt
- 1 klat smør
Til laksen ovenpå:
- 3 lakseportioer ca. 110-120 gram
- tynde skiver citron
- lidt smør eller kokosolie til at smøre fadet med
Sådan gør du – squashnudler:
- skær nudler ud af dine squash. Du kan bruge en julienne- skræller, mandolinjern, en spiralizer eller bare en kniv – jeg kan bedst lide at nudlerne er tynde og lange, Du kan også skære dem til bånd, f.eks. med en almindelig tyndskræller
- jeg skærer på alle sider rundt om kernerne i midten. Kernerne egner sig ikke til nudler, synes jeg
- kom nudlerne i en skål og drys med 1 tsk salt, vend godt rundt i dem, lad dem stå sådan, gerne i en halv times tid, denne proces trækker væske ud af nudlerne og gør dem mere faste
- efter en halv time, er der trukket en del væske ud af dem og jeg lægger dem til afdrypning på et rent viskestykke
- når nudlerne skal tilberedes smelter du 1 klat smør på panden, den må ikke blive brun.Ved lav varme, varmer du herefter nudlerne igennem. De må ikke stege, men skal blot varmes igennem, så de stadig har masser af bid
Sådan gør du – laksen:
- smør et ildfast fad
- varm oven op til 200 grader almindelig ovn
- læg tynde skiver af citron på laksestykkerne
- de skal have 15-20 minutter i ovnen
Sådan gør du – reje- tomatsaucen:
- hak forårsløget fint
- smelt smørret i en gryde
- sautér forårløget i smørret, det må ikke tage farve – efter 5 min tilsætter du det finthakkede/revne hvidløg, sauter i 2 min
- tilsæt de hakkede tomater og hvidvinen, lad det simre i ca. 10-15 min
- tilsæt oregano, chili og flødeosten
- når flødeosten er opløst, lader du saucen stå til lige inden servering
- lige inden servering tilsættes de optøede rejer og de varmes med saucen De skal ikke tilberedes – bare varmes, ellers bliver de hårde og temmelig uspændende
- smag til med salt, peber og eventuelt lidt frisk basilikum
- anret saucen ovenpå de varme nudler og laksen
- riv lidt frisk parmesan over retten
Reje- tomatsaucen kan sagtens serveres til squash nudlerne uden laksen og dermed blive en selvstændig ret. Retten her, ville jeg ikke tøve med at servere til gæster der ikke spiser LCHF. Det er ikke nødvendigt at undskylde for, at vi ikke spiser traditionel pasta – jeg er sikker på, det ville være en populær ret.
Skriv et svar