Det er stadig suppevejr! Vi fik denne skønne LCHF suppe forleden aften da regnen væltede ud af himlen. Lidt stearinlys på bordet og en skål varm suppe – så går det alt sammen. Svampesuppe i sig er ikke nogen videre køn ret. Men det hjælper straks på det hele, når den får selskab af den skriggrønne ramsløgspesto, jeg havde lavet samme dag. Smagsmæssigt elsker de to også hinanden.
3 personer
Du skal bruge:
- 500 g champignon – eller andre svampe
- 100 g bladselleri
- 50 g forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 2 cl cognac – kan udelades
- 1 liter kyllingefond
- 125 g flødeost
- 100 g parmaskinke
- 150 g flåede hakkede tomater
- 1 tsk tørret timian
- ½ tsk tørret rosmarin
- salt og peber
- smør til stegning
- hjemmelavet pesto
Sådan gør du:
- skær champignon og bladselleri i tern
- smelt smør i en gryde og sauter bladselleri og champignon, de skal ikke brune
- når dine champignons har afgivet deres væde tilsætter du hakket forårløg og presset/fintrevet hvidløg, de skal bare stege med i ca. 2 min til der dufter dejligt af hvidløg
- tilsæt din cognac, rør rundt og lad den næsten fordampe
- tilsæt hakkede tomater, krydderurter og halvdelen af din kyllingefond
- lad suppen simre i 15-20 min – den er færdig til at blende, når dine bladselleri er møre
- blend suppen helt jævn med en stavblender
- tilsæt flødeosten og lad den opløses
- tilsæt ekstra kyllingefond til suppen har den tykkelse, du kan lide
- smag til med salt og peber
- læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir under. Sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 10 min til den er sprød.
Jeg anrettede suppen med ramsløgspesto, jeg tyndede pestoen op med lidt ekstra olivenolie og citronsaft, så den var lettere at fordele og citronsaften fik den lidt tunge cremede suppe helt op og ringe. Vi fik et par skiver flutes til suppen, så der var noget at dyppe med – eller Henrik gjorde. – Jeg holdt mig til suppen og formåede alligevel at spise for meget, da den var ret mættende, men også smagte forrygende. Den sprødstegte parmaskinke kan du smuldre ud over suppen, eller du kan bare spise den til. Hvis det ikke er sæson for ramsløg, kan du i stedet lave pestoen med persille som også klæder svampesuppen rigtig godt. Velbekomme!
Skriv et svar