Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF svampesuppe

16/04/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF suppe

Det er stadig suppevejr! Vi fik denne skønne LCHF suppe forleden aften da regnen væltede ud af himlen. Lidt stearinlys på bordet og en skål varm suppe – så går det alt sammen. Svampesuppe i sig er ikke nogen videre køn ret. Men det hjælper straks på det hele, når den får selskab af den skriggrønne ramsløgspesto, jeg havde lavet samme dag. Smagsmæssigt elsker de to også hinanden. 

3 personer

Du skal bruge:

  • 500 g champignon – eller andre svampe
  • 100 g bladselleri
  • 50 g forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cl cognac – kan udelades
  • 1 liter kyllingefond
  • 125 g flødeost
  • 100 g parmaskinke
  • 150 g flåede hakkede tomater
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • salt og peber
  • smør til stegning
  • hjemmelavet pesto

Sådan gør du:

  • skær champignon og bladselleri i tern
  • smelt smør i en gryde og sauter bladselleri og champignon, de skal ikke brune
  • når dine champignons har afgivet deres væde tilsætter du hakket forårløg og presset/fintrevet hvidløg, de skal bare stege med i ca. 2 min til der dufter dejligt af hvidløg
  • tilsæt din cognac, rør rundt og lad den næsten fordampe
  • tilsæt hakkede tomater, krydderurter og halvdelen af din kyllingefond
  • lad suppen simre i 15-20 min – den er færdig til at blende, når dine bladselleri er møre
  • blend suppen helt jævn med en stavblender
  • tilsæt flødeosten og lad den opløses
  • tilsæt ekstra kyllingefond til suppen har den tykkelse, du kan lide
  • smag til med salt og peber
  • læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir under. Sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 10 min til den er sprød.

Jeg anrettede suppen med ramsløgspesto, jeg tyndede pestoen op med lidt ekstra olivenolie og citronsaft, så den var lettere at fordele og citronsaften fik den lidt tunge cremede suppe helt op og ringe. Vi fik et par skiver flutes til suppen, så der var noget at dyppe med – eller Henrik gjorde. – Jeg holdt mig til suppen og formåede alligevel at spise for meget, da den var ret mættende, men også smagte forrygende. Den sprødstegte parmaskinke kan du smuldre ud over suppen, eller du kan bare spise den til. Hvis det ikke er sæson for ramsløg, kan du i stedet lave pestoen med persille som også klæder svampesuppen rigtig godt. Velbekomme!

LCHF suppe

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 925 times, 3 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Supper, Ultra hurtigt Tags: champignon, lchf, Suppe

« Ramsløgspesto
LCHF madplan uge 16 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR