Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF sushi

16/10/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

DSC_0239

Jeg har besluttet mig for at give sushi et forsøg. Jeg havde egentlig besluttet, at det er ok, at sushi bare ikke er en del af min kost. En masse snak om sushi ved familiemiddagen i sidste uge, fik mig alligevel sat i sving. Jeg har givet det mit bedste forsøg, men har ikke været ude og handle nogen dyre råvarer i form af rå fisk osv. Jeg har bare brugt det jeg kunne købe i min lokale Rema1000. Jeg var dog ikke forberedt på, at det alligevel gik hen og blev super godt 🙂

Opskriften bliver heller ikke et sushi kursus, for dem der aldrig har rullet en maki-rulle, du kan se hvordan du gør her: hos sushiskolen er der også nogle fine forslag til lidt alternativt fyld til det traditionelle fyld, hvis du f.eks. ikke er så glad for rå fisk. Dagens ruller blev med røget laks, og tigerrejer. Som delvis erstatning for risen anvendte jeg broccoliris. Min sushi er sammensat med fokus på at opnå sprødhed, masser af smag og så må det godt se lækkert ud!

4 makiruller – nok til 2 personer

Du skal bruge:

Til risen:

  • 400 g broccoli
  • kokosolie til stegning
  • 2 spsk riseddike – kan i en snæver vending erstattes af hvid lager eddike
  • 1 spsk sukrin gold
  • ½ tsk salt

Til det øvrige fyld: (kan varieres helt til egen smag)

  • 125 g tigerrejer – jeg brugte dem der allerede er tilberedt
  • 125 g røget laks
  • 1 avocado
  • 4 blade hjertesalat
  • ½ agurk
  • ½ rød peber
  • lidt forårsløg
  • 4 blade nori tang til rulningen

Til dressing:

  • 4 spsk mayo
  • lidt stærk chilisauce
  • wasabipasta

Sådan gør du: 

  • start med at tilberede din brocoliris
  • riv broccolien på foodprocessoren – jeg bruge også stokken, men skræller det yderste grove lag af
  • sauter broccolien i panden i lidt kokosolie – den må ikke tage farve og skal forblive luftig og let, så den må ikke få mere en ca. 5-10 min, du skal vende godt rundt i den imens
  • hæld broccolien over i et ildfast fad eller lignende, så den bliver spredt ud og køler hurtigt ned
  • bland riseddike med sukrin og salt, vent til sukrinen er nogenlunde opløst og hæld den over dine broccoliris, vend forsigtigt rundt i risene
  • bland din dressing, jeg blandede to forskellige én med mayo og chilisauce og én med mayo og wasabipasta – smag dig frem til hvornår det er stærkt nok for dig
  • skær alle dine grøntsager i lange stave – fjern kernerne fra agurken og fjern halerne fra rejerne
  • læg din nori tang på din sushimåtte – du skal bruge et helt ark ad gangen, den ru side skal vende opad
  • fordel 1/4 af broccolirisen på tangen, stop 1 cm fra kanten der vender ind mod dig selv og 2 cm fra kanten der vender væk fra dig selv. Du skal ikke bruge den samme mængde ris, som ved almindelig sushi, det skal bare være et tyndt lag, ellers bliver sushien våd og slatten
  • dit øvrige fyld skal anbringes på den halvdel der vender ned mod dig selv
  • start med hjertesalatbladet, tryk det fladt inden du lægger det på – hjertesalaten gør rullen stabil, spændstig og tilføjer sprødhed
  • herpå lægges agurk, avocado, rød peber, forårsløg og din fisk. Fordel fyldet så jævnt som muligt, så din ruller ikke bliver skæv og bulet – slut af med en stribe dressing, jeg synes 1 spsk fordelt hen over er passende
  • vip den kant der er tættest på dig selv hen over fyldet og træk lidt ind mod dig selv, så rullen bliver fast og tæt – det er ikke helt så let som med almindelig sushi – men det kan helt klart lade sig gøre
  • brug måtten til at få rullet)trykket maki rullen i form
  • jeg satte mine ruller i køleskabet en time inden jeg skar dem ud – det gjorde dem lidt mere stabile
  • skær rullerne i 6 eller 8 stykker, som du bedst kan lide det og servér

LCHF sushiLCHF sushi

Alt det der sushi-rulleri, det er efter min mening værst at tænke på, man skal bare gå i gang. De første bliver måske ikke så kønne, hvis man ikke er naturtalent, men pyt med det, det smager stadig godt. Jeg synes ikke det giver så meget mening at spise en masse soya til denne form for sushi, det giver mere mening at blande lidt ekstra af dressingen og så dyppe i den i stedet. Det giver også mulighed for at få lidt ekstra fedt. Broccolirisen fungerede over al forventning – den smager af en eller anden grund ikke særlig meget af kål, når den bliver sauteret på panden først. Sushien kom til både at dufte og smage som den traditionelle sushi, den er dog en noget mere let og delikat udgave – man rammer ikke muren helt så hårdt, når man bliver mæt, men mæt det bliver man! Konklusionen er, at det bestemt var hovedbrud og arbejdet værd, så det kommer jeg til at gentage i fremtiden – kan allerede forestille mig det som let sommermad på altanen 🙂

LCHF Sushi

LCHF Sushi

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.278 times, 23 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Alt i én, Fisk, Frokostret, LCHF

« LCHF Bountykage
LCHF madplan uge 43 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR