Lækker LCHF svensk pølseret uden kartofler. Jeg laver min version med Hokkaido. Hokkaidoens naturlige sødme klæder den let sursøde cremede tomatsauce rigtig godt og hokkaidoens konsistens minder også meget om kartofler. Hvis skrællen er fin, så beholder jeg den altid med på. Den smager godt og hokkaidoen koger ikke så let ud, når den er på.
3 portioner
Det skal du bruge:
- 500 g pølser
- 400 g hokkaido
- 50 g forårsløg
- 200 g hakkede tomater fra dåse
- 1 dl kyllingefond
- 1½ dl fløde
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk sukrin
- 1 nip cayennepeber
- ½ tsk røget paprika
- salt og peber
- kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- start med at sætte din tomatsauce over
- hak forårsløget og sauter det i lidt kokosolie, det skal ikke tage farve
- hæld tomaterne og kyllingefonden ved, lad det simre i ca. 10 min
- hæld fløden ved
- tilsæt sukrin og æblecidereddike
- tilsæt cayennepeber og den røgede paprika
- lad det simre i ca. 10 til 15 min – saucen bliver lidt tykkere
- mens du holder øje med din sauce, kan du skære hokkaidoen i mundrette stykker
- forkog den i 2-3 min
- skær pølserne i stykker og svits dem i kokosolie på en sauterpande, eller en pande der er så stor, at du kan gøre retten færdig i den
- når pølsestykkerne har fået farve tilsættes saucen – herefter kommes den forkogte hokkaido i og retten simrer til hokkaidoen er færdig – det kan være lidt forskelligt hvor lang tid det tager, men det går næsten altid hurtigere end man tror og vi taler få minutter
Svensk pølseret er ofte en favorit hos børnefamilier og jeg tror ikke man kommer i “bad standing” hos afkommet, hvis man tester denne version på dem, da jeg synes den minder temmelig meget om originalen. Saucen har også det helt rigtige ketchup-præg, men pas på med for meget cayenne, hvis de mindste ikke er så chili-trænede.
(Visited 3.709 times, 13 visits today)