Man kan næsten bygge alt ud af ost, – selv LCHF taco. – Kender I det, at man godt kan længes lidt efter den lækre knasende modstand der er i majschips? – Og den helt geniale kombination med krydret stærkt oksekød og syrlige friske grøntsager, med kold syrlig creme fraiche. Jeg havde fortrængt, at det fandtes. Men et eller andet sted på nettet, så jeg en ostekurv noget lignende denne her. Jeg afskrev den som besværligt. Men i Lidl lagde jeg mærke til nogle store osteskiver – og så dukkede billedet op i mit hoved igen, – måske skulle jeg lige teste hvor besværligt det egentlig var. Vi kunne jo altid spise fyldet med en bunke smeltet ost ovenpå, hvis det mislykkedes. Jeg googlede mig frem til at Edam er en ostetype der smelter godt, men holder formen, så det var den type jeg afprøvede.
2 ostekurve med fyld:
Til ostekurvene skal du bruge:
- 4 skiver Edam ost – jeg brugte Edam fra Lidl, fordi de har ost i ekstra store skiver – jeg har ikke typer
Til kødfyldet skal du bruge:
- 200 g hakket oksekød
- 80-100 g rød peber
- 1 fed hvidløg
- 1 frisk chili – så meget du kan klare
- 1 spsk taco krydderimix
- ½ dl vand
- smør eller olie til stegning
- salt og peber
Til avocadosalsa skal du bruge:
- 100 g avokado
- 100 g cherry tomater
- 100 g agurk
- 25 g rødløg
- 20 g persille
- 2 spsk limesagt
- 2 spsk olivenolie
- peber
Endvidere til anretning;
- 100 g icebergsalat
- et par lime både
- 2 spsk creme fraiche 38%
Sådan gør du med ostekurvene:
- tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
- der går 2 skiver ost til hver kurv
- læg 2 skiver ost på bagepapir på en plade, så de overlapper hinanden med 3 cm på midten, gentag med 2 skiver ost mere
- sæt dem i ovnen til de er lysebrune i kanten – det tog ca. 10 min
- tag dem ud og lad dem køle lidt af, så du ikke brænder fingrene for meget
- 2 ramekiner eller lignende smøres med olie på ydersiden og “ostearkene lægges over. Form “ostearkene” blidt ned over ramekinerne, så de danner en kurv. Du skal være lidt forsigtig med osten
- sæt kurvene i ovnen igen og giv dem yderligere ca. 10 min. De former sig herved yderligere efter ramekinen. Du skal lige holde øje med de ikke bliver for mørke
- tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af inden du løfter dem af formene. Lad dem køle af, herefter er de sprøde og lækre.
- hvis der går lidt hul i ostekurven, når du lægger den over ramekinen, er det ikke en total ulykke, de skal stadig nok holde på fyldet.
Sådan gør du med kødfyldet:
- brun oksekødet i en blanding af olie og smør
- kom peberfrugterne og finthakket chili i, når kødet har brunet i et par minutter
- efter 5 min tilsættes taco krydderiet og fintrevet/hakket hvidløg, lad det stege yderligere 2 min
- tilsæt ½ dl vand og lad kødet simre i 5 min, til det meste af væsken er væk
- hold det varmt
Sådan gør du med avocadosalsaen:
- skær, tomat, agurk og avokado i tern
- hak rødløget fint
- hak persillen fint
- bland det hele med limesaft, olivenolie og et drys peber
Sådan gør du med anretningen:
- skær iceberg salat i tynde stimler
- læg iceberg salat i bunden af hver ostekurv
- fordel det varme kød over salaten i kurvene
- fordel avocadosalsaen over kødet, det der ikke kan være i ostekurven – anrettes ved siden af
- læg en klat cremefraiche på toppen af det hele og pynt med lidt lime
Lækkert, lækkert, lækkert siger jeg bare! Ostekurvene lyder måske besværlige, men det er de overhovedet ikke – eller også var jeg ualmindelig heldig med mit valg af ost i første forsøg (tak google) blød og rimelig føjelig var den, indtil den var brun og så var den bare sprød og mild. – Sådan nogen fætre kan jo fyldes med alt muligt!! Ostekurvene kan sagtens laves i forvejen og så bare lunes inden man skal bruge dem, enten stående på bunden eller over formene, afhængig af, hvor brune du fik dem lavet i første omgang. Jeg er SÅ glad for, jeg gav det en chance.
Hvor ser de bare indbydende ud! Dem må jeg prøve.
Dejligt☺ jeg er ret sikker på du bliver vild med dem ☺