Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF Taco

27/04/2016 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

LCHF tacoMan kan næsten bygge alt ud af ost, – selv LCHF taco. – Kender I det, at man godt kan længes lidt efter den lækre knasende modstand der er i majschips? – Og den helt geniale kombination med krydret stærkt oksekød og syrlige friske grøntsager, med kold syrlig creme fraiche. Jeg havde fortrængt, at det fandtes. Men et eller andet sted på nettet, så jeg en ostekurv noget lignende denne her. Jeg afskrev den som besværligt. Men i Lidl lagde jeg mærke til nogle store osteskiver – og så dukkede billedet op i mit hoved igen, – måske skulle jeg lige teste hvor besværligt det egentlig var. Vi kunne jo altid spise fyldet med en bunke smeltet ost ovenpå, hvis det mislykkedes. Jeg googlede mig frem til at Edam er en ostetype der smelter godt, men holder formen, så det var den type jeg afprøvede.

2 ostekurve med fyld:

Til ostekurvene skal du bruge:

  • 4 skiver Edam ost – jeg brugte Edam fra Lidl, fordi de har ost i ekstra store skiver – jeg har ikke typer

Til kødfyldet skal du bruge:

  • 200 g hakket oksekød
  • 80-100 g rød peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk chili – så meget du kan klare
  • 1 spsk taco krydderimix
  • ½ dl vand
  • smør eller olie til stegning
  • salt og peber

Til avocadosalsa skal du bruge:

  • 100 g avokado
  • 100 g cherry tomater
  • 100 g agurk
  • 25 g rødløg
  • 20 g persille
  • 2 spsk limesagt
  • 2 spsk olivenolie
  • peber

Endvidere til anretning;

  • 100 g icebergsalat
  • et par lime både
  • 2 spsk creme fraiche  38%

Sådan gør du med ostekurvene:

  • tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
  • der går 2 skiver ost til hver kurv
  • læg 2 skiver ost på bagepapir på en plade, så de overlapper hinanden med 3 cm på midten, gentag med 2 skiver ost mere
  • sæt dem i ovnen til de er lysebrune i kanten – det tog ca. 10 min
  • tag dem ud og lad dem køle lidt af, så du ikke brænder fingrene for meget
  • 2 ramekiner eller lignende smøres med olie på ydersiden og “ostearkene lægges over. Form “ostearkene” blidt ned over ramekinerne, så de danner en kurv. Du skal være lidt forsigtig med osten
  • sæt kurvene i ovnen igen og giv dem yderligere ca. 10 min. De former sig herved yderligere efter ramekinen. Du skal lige holde øje med de ikke bliver for mørke
  • tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af inden du løfter dem af formene. Lad dem køle af, herefter er de sprøde og lækre.
  • hvis der går lidt hul i ostekurven, når du lægger den over ramekinen, er det ikke en total ulykke, de skal stadig nok holde på fyldet.

LCHF meksikansk

Sådan gør du med kødfyldet:

  • brun oksekødet i en blanding af olie og smør
  • kom peberfrugterne og finthakket chili i, når kødet har brunet i et par minutter
  • efter 5 min tilsættes taco krydderiet og fintrevet/hakket hvidløg, lad det stege yderligere 2 min
  • tilsæt ½ dl vand og lad kødet simre i 5 min, til det meste af væsken er væk
  • hold det varmt

Sådan gør du med avocadosalsaen:

  • skær, tomat, agurk og avokado i tern
  • hak rødløget fint
  • hak persillen fint
  • bland det hele med limesaft, olivenolie og et drys peber

Sådan gør du med anretningen:

  • skær iceberg salat i tynde stimler
  • læg iceberg salat i bunden af hver ostekurv
  • fordel det varme kød over salaten i kurvene
  • fordel avocadosalsaen over kødet, det der ikke kan være i ostekurven – anrettes ved siden af
  • læg en klat cremefraiche på toppen af det hele og pynt med lidt lime

LCHF meksikansk

Lækkert, lækkert, lækkert siger jeg bare! Ostekurvene lyder måske besværlige, men det er de overhovedet ikke – eller også var jeg ualmindelig heldig med mit valg af ost i første forsøg (tak google) blød og rimelig føjelig var den, indtil den var brun og så var den bare sprød og mild. – Sådan nogen fætre kan jo fyldes med alt muligt!! Ostekurvene kan sagtens laves i forvejen og så bare lunes inden man skal bruge dem, enten stående på bunden eller over formene, afhængig af, hvor brune du fik dem lavet i første omgang. Jeg er SÅ glad for, jeg gav det en chance.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 3.460 times, 5 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF Tags: candlelight, chili, Fars, lchf, ost, weekendmad

« LCHF Kaffe kop-kage
LCHF madplan uge 18 »

Kommentarer

  1. Stella skriver

    15/05/2016 kl. 10:46

    Hvor ser de bare indbydende ud! Dem må jeg prøve.

    Svar
    • Dorrit skriver

      15/05/2016 kl. 13:08

      Dejligt☺ jeg er ret sikker på du bliver vild med dem ☺

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR