Hver fredag får vi tapas – det er det, det hedder når man serverer en masse små retter på én gang. Det lyder måske lidt overskueligt, men faktum er, at det er ganske smart, hvis man ikke lige ved, hvor meget energi man har at lægge i køkkenet, når man først når til fredag. Nogen gange, gider man måske godt nusse lidt rundt, andre gange er man måske helt kørt over og skal bare have det overstået i en fart. Man kan lave sin tapas helt efter energi og ambitionsniveau.
Vores LCHF tapas består altid af grøntsager, der er anrettet i mundrette stykker, nogen gange er der lidt LCHF-brød, andre gange spiser vi kun grønt til. Der er småretter hvis jeg orker det, ellers er det nogen gange bare lidt pålæg og ost.
I får her nogen nogen af vores anretninger til inspiration. Velbekomme!
Fra klokken 12 og rundt:
- agurk i skiver
- Atomic Buffalo Turds
- sorte tyrkiske oliven
- vesterhavsost, brie og rød peber
- agurk i skiver
- entrecote, stegt, skåret i skiver og drysset med selleritop
- chilimayo til at dyppe bøffen i
- forsøgsboller fra testkøkkenet, de var ok men ikke helt godt – fine udenpå og hule indeni
Tapas fra vores tur til Australien
Klokken 12 og rundt.
Anretningen bestod af laks fra dåse rørt op med mayo forårsløg og lime. Serveret i halve grønne peberfrugter og med halve cherrytomater til. Hertil lidt stærk cheddar.
- Kyllingevinger – jeg køber dem ferske hos min tyrkiske købmand – marineres eller krydres og steges i ovnen ved 200 grader i 30-45 min
- tomat og agurk
- små camenber oste
- rød peber i stave
- LCHF flute
- 1 lille tun mousse – 1 lille dåse tun rørt med cremefraiche, lime forårsløg og – stivnet med ½ blad husblads
- lidt tomat
- Lidt serano skinke, agurkestave oliven og pesto
- stærk cheddar
- en rest skinkesalat anrette i snackpeber pyntet med karse
- en god bøf – stegt, skåret i skiver og anrettet i hjertesalatblade med små klatter af kold bearnaice
Fra klokken 12 og rundt:
- oliven
- LCHF flute
- grønne asparges med bacon
- bagt feta med cherrytomater
- pesto
- ost
- agurk
- halve æg med ramsløgmayo og rejer
- mere agurk ost og oliven
Fra klokken 12 og rundt:
- blinis lavet af kokospandekage dejen, undlod at tilsætte sukrin og bagte mini pandekager, her med flødeost og laks og tigerrejer med hvidløgsmayo
- oliven
- rød peber og agurk
- mini peber fyldt med ost, fra den tyrkiske købmand
- agurk, ost og rød peber
Fra vores tur til Australien
Klokken 12 og rundt:
- grøn peber
- oksemørbrad med hviløgssmør
- agurk og oliven
- hjertesalat med røgede østers, mayo og forårsløg
Det kræver ikke den store kogekunst at lave et tapasfad. I princippet kan man gå ud og købe lidt lækkert pålæg, ost og grøntsager og så er man halvt i mål. Men rester fra køleskabet finder også fint vej ind i en tapas-anretning. Det det handler om, er at få det anrettet lækkert, så der er mange dejlig farver, smage og konsistenser, så sanserne stimuleres maksimalt. Både børn og voksne elsker at spise på denne måde, hvor man deler maden og kan plukke det, man har lyst til.
Skriv et svar