LCHF tartar sauce er en remoulade-agtig sauce, som er lidt mere frisk og syrlig og som derfor egner sig fortræffeligt til fisk. Da vi var i Australien, spiste vi den i rå mængder til næsten alt, men det er vist ikke noget at prale af. Vi overlevede på bedste vis, – nogen gange må man bare klare sig med det der er. Nu spiser vi den i en lidt frækkere hjemmelavet udgave til stegt fisk, eller aller bedst i en fiskeburger. De friske krydderurter, får smagen helt op og ringe.
Du skal bruge:
- 50 g mayonnaise
- 50 g creme fraiche 38%
- 25 g cornichoner
- 25 g kapers
- 1 tsk dijon sennep
- 1-2 spsk frisk dild
- 1-2 spsk frisk persille
- 1 -2 spsk frisk purløg
- salt og peber.
Sådan gør du:
- hak kapers og cornichoner – du kan gøre det fint eller groft, alt efter hvilken konsistens du ønsker
- hak krydderurterne
- bland kapers, cornichoner og krudderurter med de øvrige ingredienser
- smag til med lidt salt og peber.
Saucen kan godt holde sig nogen dage på køl. Den smager godt til fiskefilet paneret i flæskesvær eller anden stegt fisk. Vi bruger den også til denne fiskeburger, som minder lidt om dem man får på den gyldne måge, bare meget meget bedre.
Skriv et svar