Det er nemt at lave en autentisk LCHF thousand island dressing. I sin originale udgave stammer dressingen ifølge Wikipedia fra Thousand Islands området, som er en samling øer på grænsen mellen USA og Canada. Her opfandt en fiske-guides kone dressingen og serverede den til hendes mands klienter når de spiste deres fangst. Ad omveje faldt opskriften i hænderne på George Boldt, indehaver af Waldorf Astoria Hotel, her kom den første gang på menuen i 1894. Lavinen har rullet derfra og herhjemme har vi nok spist vores andel af denne klassiker.
3-4 portioner
Du skal bruge
- 50 g mayonnaise
- 50 g creme fraiche 38%
1 spsk sukker reduceret ketchup, jeg brugte Lidl’s - 25 g cornichoner
- 1/4 tsk løgpulver
- 1 tsk sukrin gold
- ½ tsk æblecider eddike
- ½ tsk chili sauce
Sådan gør du:
- mål alle ingredienserne af i en skål og rør godt sammen
- lad gerne dressingen hvile i køleskabet i nogen timer
Hvis du ikke lige har løgpulver, kan du hakke lidt løg meget fint og bruge det i stedet. Vi spiste dressingen til et stjerneskud, som jeg serverede på en salatbund i stedet for på brød. Dressingen kan sagtens holde sig i nogen dage i køleskabet og den er også lækker over en almindelig blandet salat. Den er så nem at lave, at man sagtens kan træne børnene op til at lave dressing og snitte salaten.
Hvad er det for noget chili sovs?
Bare hvad du har, kan også udelades. 😊