Broccoliris er et fint alternativ til blomkålsris. Det er smukt og velsmagende LCHF tilbehør. Nogen gange føles det som om, low carb bølgen har fået prisen på blomkål til at stige, eller også har jeg bare aldrig haft så meget fokus på blomkål, som jeg har nu. Derimod synes jeg ofte, der er tilbud på broccoli og så spiser vi glad og gerne det i stedet. Jeg har piftet broccolien lidt op med forårsløg og rød peber, men man kan sagtens bruge broccolien alene.
3 personer:
Du skal bruge:
- 500 g broccoli
- 150 g rød peber
- 30 g forårsløg
- kokosolie uden smag til at stege i
- salt og peber
Sådan gør du:
- riv broccolien eventuelt på foodprocessoren, jeg bruger og så stokken men skærer det groveste fra
- skær den røde peber i små tern
- snit forårsløget fint
- steg den røde peber i kokosolie i ca. 5 min – den skal ikke tage farve
- tilsæt den revne broccoli og steg i ca 5-10 min, den skal ikke tage farve, tilsæt forårsløg de sidste 2 min
- drys forårsløg over inden servering
Jeg kan godt lide at give risene lidt ekstra bid ved at tilsætte f.eks. ristet kokos, eller lidt finthakkede hakkede nødder. Konsistens-mæssigt giver det fornemmelsen af at der er lidt mere at tygge på og så smager det jo dejligt. Jeg er glad for at bruge stokken af broccolien. Det nederste stykke, det stykker der sidder under forgreningerne på broccolien, skal skrælles, da den yderste ½-1 cm indeholder nogen meget seje tråde, der ikke er så rare at få med i sin mos eller sine ris.
Læs om andre af vore favoritter med broccoli her:
Hjemmelavet LCHF sushi med broccoliris
Broccolibund til wrap og hotdogs.