Denne græske salat er den jeg serverede som LCHF tilbehør, sammen med den græske bøf for nogen dage siden. Den er ikke helt klassisk, da den har fået et ordentligt skud persille istedet for oregano. Jeg havde masser af frisk persille og det smager jo dejligt, samtidig med det er meget sundt og så klæder farven jo de andre grøntsager i salaten.
Græsk salat er hurtig og nemt LCHF tilbehør og så går den fint med i madpakken dagen efter. Den kan også gøre det fint ud for et måltid i sig selv. Min gode ven Solvej siger, at hun bare hader mad “der holder sig tilbage” med andre ord – mad der ikke smager af noget som helst- Denne salat holder sig bestemt ikke tilbage og man bliver bare dejlig mæt og tilfreds.
3 portioner
Du skal bruge:
- 150 g cherry tomater
- 150 g agurk uden kerner
- 125 g rød peber
- 30 g rødløg
- 75 g oliven – jeg brugte kalamata med sten
- 75 g feta
- 20 g persille
- 3 spsk olivenolie olie
- 1 spsk hvidvins eddike
- peber
Sådan gør du:
- halvér cherrytomaterne
- halvér agurken og skrab kernerne ud med en teske, skær den i mundrette stykker
- skær den røde peber i mundrette stykker
- hak persillen groft
- krydder med friskkværnet peber
- bland sammen i salatskålen
- pynt med oliven og feta, – hvis jeg bruger feta i tern, så smuldrer jeg dem altid lidt
- bland olivenolie og hvidvinseddike og hæld det over salaten lige inden servering
Vi spiste salaten med græsk bøf, men efter min mening passer den sammen med rigtig mange ting – lige fra frikadeller til culottesteg