Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Valnøddekage med karamel

17/11/2015 By Dorrit Nørgaard

LCHF valnøddekage med karamel

De her små banditter har vi fået et par gange nu. Første gang glemte jeg at tage billeder, fordi de smagte så godt, men det er jo et luksusproblem, for så lavede jeg dem igen. De smager slet ikke som om de er sukkerfri og vi nåede da også at få blodsukker-paranoia og diabetikeren måtte måle en ekstra gang. Der skete dog absolut ingenting 🙂 Karamellen lyder måske lidt indviklet, men det er den bestemt ikke. Der er bare mulighed for at komme ekstra LCHF-nørdede ting i – men man behøver dem altså ikke. Valnøddemelet var lidt en tester af et impulskøb hos Low carb shop i Tyskland og det opfører sig fint, men man kan altså også bruge affedtet mandelmel, eller lige kigge hos Kathe Rav i hendes omregningstabel, hvis man har andet mel på lager. (men så er I på egen hånd)

2 stk

Til kagen skal du bruge:

  • 1 stort æg
  • 2 spsk blød smør
  • 2 spsk mandelmel (ikke affedtet)
  • 2 spsk valnøddemel affedtet – kan erstattes med affedtet mandelmel eller tilsvarende
  • 1½ spsk sukrin gold
  • 10 g hakkede valnødder
  • 2 spsk espresso eller stærk nescafe
  • ½ tsk bagepulver
  • lidt olie eller smeltet smør til at smøre formene med

Til karamel-saucen skal du bruge:

  • 60 g smør
  • 80 g sukrin gold
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 spsk vand
  • 1 knivspids xanthan gummi
  • 1 lille drys salt
  • 1½ tsk glycerin
  • eventuelt lidt vanille

Sådan gør du:

  • smelt smør og sukrin gold i en gryde, lad det simre i 2-3 minutter
  • kom vand og fløde i en lille skål, drys xanthan-gummi over og pisk godt sammen, prøv at piske eventuelle klumper ud
  • tilsæt et lille drys salt og eventuelt lidt vanille
  • tilsæt eventuelt glycerin
  • har du klumper i karamelsaucen – så si dem fra
  • bland de tørre ingredienser til kagen, så der ikke er klumper i bagepulveret
  • bland alle ingredienser sammen og rør sammen
  • smør to små forme, jeg brugte ramekiner
  • bages ved 200 grader almindelig oven i ca. 15 min
  • lad kagerne køle en anelse, løsn med en kniv i kanten og vend dem forsigtigt ud i hånden
  • anrettes med karamelsauce, et drys sød dukkah og eventuelt lidt LCHF-venlig vanilleis.

LCHF valnøddekage med karamel

Karamel-saucen har jeg luret her, det smager himmelsk. Xanthan gummi tykner karamelsaucen en lille smule. Xanthan-gummi begynder først og tykne efter ca. 5 min, så du skal have lidt tålmodighed, pas på med det, det er virkelig vildt, når først det virker. Hvis du ikke har det, så lav karamel alligevel. Den er tyndere, men den smager stadig forrygende. Glycerin har du måske heller ikke lige stående – men pyt med det. Karamellen krystaliserer når den bliver kold, dette forhindrer glycerinen, men du kan sagtens bare lune karamellen, så er den flydende igen. Behøver jeg sige det smager rigtig godt på is.

Er du i julestemning så tilsæt Julekrydderier til kagen 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 869 times, 7 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, LCHF Tags: Dessert, kage, karamel, valnødder

« LCHF madplan uge 47
Grøntsagsfad med kålpølse. »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR