Hvis du kun gider prøve én af mine opskrifter, så prøv denne her!
Jeg elsker hotdogs – og jeg elsker sandwich og lad os være ærlige – det er sgu lidt op ad bakke når man ikke spiser brød. Men nu har jeg fundet en løsning. Hvis det var den første variation, jeg nogen sinde havde smagt af hotdogs og wraps, så ville jeg ikke have tænkt på at forbedre den.Man laver en bund af broccoli, får den til at hænge godt sammen med lidt low carb-alkymi og så bruger man den til hotdogs og wraps og – ja hvem ved? Kun fantasien sætter grænsen.Denne bund opfylder 4 vigtige kriterier; den skal smage godt, den skal smage neutralt (ikke for meget af kål) og den skal hænge godt sammen, så man kan rulle den til en LCHF wrap – og så skal den kunne fryses, så skal man have et lager i fryseren, man kan tage op efter behov.
Du skal bruge:
- 400 g broccoli
- 75 g revet cheddar
- 2 æg
- 3 spsk grøn husk
- 3 spsk vand
- 2 tsk salt
Sådan gør du:
- riv broccolien groft, jeg bruger foodprocessoren
- tilsæt de øvrige ingredienser og arbejd dem god sammen, jeg bruger en dejskraber
- kom bagepapir på pladen og fordel broccolimassen jævnt i hele pladens størrelse. forsøg at fordele den lige tykt over hele pladen, en dejskraber er fin til opgaven. Pres massen godt sammen, så den er jævn og ensartet og glat kanterne, så de er pæne
- sættes i oven på 225 grader varmluft, efter 10 min tjekker du, hvis osten er brun er den færdig på den side, hvis ikke så giv den lidt mere. Tag bunden ud og vend den over på et nyt stykke bagepapir og sæt den ind på eftervarmen i 5 min. Så er den færdig
- lad den afkøle på en bagerist og når den er kold, så skær den ud i 6 stykker, hvis du vil lave wraps – så lav 2 små og 2 store stykker
- bundene kan fint fryses med madpapir i mellem
Vi bruger bundene til hotdogs – vælg en frankfurter af en ordentlig kvalitet – tjek dine kulhydrater på pakken, der er stor forskel – man kan få frankfurtere med et kulhydrat-indhold helt ned til 1 g pr. 100 gram. Lav din egen ketchup og din egen remoulade, køb en god dijon-sennep og tillad lidt ristet løg, så kører det! Jeg vil godt advare om, at det her er meget mættende, jeg ville så gerne kunne spise 2 af dem her, men jeg kan altså kun spise én.
Lavede lige et par wraps til frokost i weekenden. Jeg brugte laks, med chili/lime mayo og salatfyld. Bunden hænger fint sammen, så man kan godt rulle den fast omkring fyldet. Jeg brugte et stykke bagepapir udenom det hele og lukkede den godt i bunden. Mod forventning kunne vi spise denne wrap, uden der var noget der faldt fra hinanden og svinede ud over det hele – og så fantaserede vi om alt det anden dejlige fyld man kunne forsøge sig med (tror egentlig det var menuen fra sandwich-shoppen vi remsede op). Wrappen er godkendt til madpakke.
Af en eller anden årsag fungerer min mave ikke så godt med HUSK, men den er meget glad for chiafrø.
Tror du, jeg kan bytte ud i denne opskrift og i så fald, har du et bud på, hvor meget chia, jeg skal bruge?
Det tror jeg faktisk godt du kan Karina. HUSK er med til at få det hele til at hænge godt sammen. Jeg ville nok tage 1 spsk chiafrø og blende dem, med min stavblender eller lignende og tilsætte det grove mel i stedet for HUSK, det tror jeg kunne blive ret godt 🙂
Tak for lækker opskrift af sunde ting. Så fik vi også det grønne i et hug. Fyldte dem med hønsesalat.
Næste gang bliver det smørost og laks. Super godt på farten ????????
Lavede porertærten i aftes og vi var meget begejstret begge 2
Selv tak Bente 🙂 Uuuh det lyder ellers lækkert med sådan en gang hønsesalat og måske lidt bacon-drys – det vil jeg snart lave 🙂
Du præsterer simpelthen uge efter uge at servere de smukkeste lækre (foodporn) billeder her på bloggen. Tak for det!!! Og opskrifterne holder hver gang, – endnu mere tak for det!! God weekend!
Tusind tak Anette 🙂 Det glæder mig virkelig at du kan bruge mine opskrifter 😀
Hej Dorrit! Tak for opskrift og inspiration. Det lykkedes mig at lave dine wraps første gang med chia frø og jeg er ingen ørn i køkkenet! 🙂 Jeg brugte cheddar ost selvom jeg ikke fordøjer ost særlig godt ( øv! ) så det er lidt af et eksperiment. Hvis det giver bagslag kunne du evt. foreslå et alternativ til ost i opskriften? Min kone og jeg er ved at overgå til LCHF og vi elsker lækker mad så din hjælp er en velkommen velsignelse. Nu vil jeg dykke ned i din skatte kiste af andre opskrifter og forhåbentlig finder jeg en på både remo og mayo. Tak igen.
Hej Søren
Jeg tror egentlig bare du kan tage et ekstra æg og undlade osten – osten er både smag to klister – men et æg vil gøre det samme og så slipper du for at fordøje osten 🙂 God vind til jer 🙂