Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Broccoli bund til hotdog og wraps

12/07/2015 By Dorrit Nørgaard 8 kommentarer

LCHF wrap

Hvis du kun gider prøve én af mine opskrifter, så prøv denne her!

Jeg elsker hotdogs – og jeg elsker sandwich og lad os være ærlige – det er sgu lidt op ad bakke når man ikke spiser brød. Men nu har jeg fundet en løsning. Hvis det var den første variation, jeg nogen sinde havde smagt af hotdogs og wraps, så ville jeg ikke have tænkt på at forbedre den.Man laver en bund af broccoli, får den til at hænge godt sammen med lidt low carb-alkymi og så bruger man den til hotdogs og wraps og – ja hvem ved? Kun fantasien sætter grænsen.Denne  bund opfylder 4 vigtige kriterier; den skal smage godt, den skal smage neutralt (ikke for meget af kål) og den skal hænge godt sammen, så man kan rulle den til en LCHF wrap – og så skal den kunne fryses, så skal man have et lager i fryseren, man kan tage op efter behov.

Du skal bruge:

  • 400 g broccoli
  • 75 g revet cheddar
  • 2 æg
  • 3 spsk grøn husk
  • 3 spsk vand
  • 2 tsk salt

Sådan gør du:

  • riv broccolien groft, jeg bruger foodprocessoren
  • tilsæt de øvrige ingredienser og arbejd dem god sammen, jeg bruger en dejskraber
  • kom bagepapir på pladen og fordel broccolimassen jævnt i hele pladens størrelse. forsøg at fordele den lige tykt over hele pladen, en dejskraber er fin til opgaven. Pres massen godt sammen, så den er jævn og ensartet og glat kanterne, så de er pæne
  • sættes i oven på 225 grader varmluft, efter 10 min tjekker du, hvis osten er brun er den færdig på den side, hvis ikke så giv den lidt mere. Tag bunden ud og vend den over på et nyt stykke bagepapir og sæt den ind på eftervarmen i 5 min. Så er den færdig
  • lad den afkøle på en bagerist og når den er kold, så skær den ud i 6 stykker, hvis du vil lave wraps – så lav 2 små og 2 store stykker
  • bundene kan fint fryses med madpapir i mellem

LCHF wrap

Vi bruger bundene til hotdogs – vælg en frankfurter af en ordentlig kvalitet – tjek dine kulhydrater på pakken, der er stor forskel – man kan få frankfurtere med et kulhydrat-indhold helt ned til 1 g pr. 100 gram. Lav din egen ketchup og din egen remoulade, køb en god dijon-sennep og tillad lidt ristet løg, så kører det! Jeg vil godt advare om, at det her er meget mættende, jeg ville så gerne kunne spise 2 af dem her, men jeg kan altså kun spise én.

LCHF hotdog

Lavede lige et par  wraps til frokost i weekenden. Jeg brugte laks, med chili/lime mayo og salatfyld. Bunden hænger fint sammen, så man kan godt rulle den fast omkring fyldet. Jeg brugte et stykke bagepapir udenom det hele og lukkede den godt i bunden. Mod forventning kunne vi spise denne wrap, uden der var noget der faldt fra hinanden og svinede ud over det hele – og så fantaserede vi om alt det anden dejlige fyld man kunne forsøge sig med (tror egentlig det var menuen fra sandwich-shoppen vi remsede op). Wrappen er godkendt til madpakke.

LCHF wrap

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 7.609 times, 36 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Brød, Frokostret, Hverdagsmad, LCHF, Tilbehør, Ultra hurtigt Tags: Broccoli, fastfood, Frokost, lchf

« Nem og hurtig jordbæris
LCHF sauce mousseline »

Kommentarer

  1. Karina skriver

    22/02/2017 kl. 09:12

    Af en eller anden årsag fungerer min mave ikke så godt med HUSK, men den er meget glad for chiafrø.
    Tror du, jeg kan bytte ud i denne opskrift og i så fald, har du et bud på, hvor meget chia, jeg skal bruge?

    Svar
    • Dorrit skriver

      22/02/2017 kl. 12:35

      Det tror jeg faktisk godt du kan Karina. HUSK er med til at få det hele til at hænge godt sammen. Jeg ville nok tage 1 spsk chiafrø og blende dem, med min stavblender eller lignende og tilsætte det grove mel i stedet for HUSK, det tror jeg kunne blive ret godt 🙂

      Svar
  2. Bente Jensen skriver

    21/03/2017 kl. 14:05

    Tak for lækker opskrift af sunde ting. Så fik vi også det grønne i et hug. Fyldte dem med hønsesalat.
    Næste gang bliver det smørost og laks. Super godt på farten ????????
    Lavede porertærten i aftes og vi var meget begejstret begge 2

    Svar
    • Dorrit skriver

      21/03/2017 kl. 15:27

      Selv tak Bente 🙂 Uuuh det lyder ellers lækkert med sådan en gang hønsesalat og måske lidt bacon-drys – det vil jeg snart lave 🙂

      Svar
  3. Anette Fausbøll skriver

    29/04/2017 kl. 11:33

    Du præsterer simpelthen uge efter uge at servere de smukkeste lækre (foodporn) billeder her på bloggen. Tak for det!!! Og opskrifterne holder hver gang, – endnu mere tak for det!! God weekend!

    Svar
    • Dorrit skriver

      30/04/2017 kl. 13:12

      Tusind tak Anette 🙂 Det glæder mig virkelig at du kan bruge mine opskrifter 😀

      Svar
  4. Søren skriver

    23/10/2021 kl. 19:13

    Hej Dorrit! Tak for opskrift og inspiration. Det lykkedes mig at lave dine wraps første gang med chia frø og jeg er ingen ørn i køkkenet! 🙂 Jeg brugte cheddar ost selvom jeg ikke fordøjer ost særlig godt ( øv! ) så det er lidt af et eksperiment. Hvis det giver bagslag kunne du evt. foreslå et alternativ til ost i opskriften? Min kone og jeg er ved at overgå til LCHF og vi elsker lækker mad så din hjælp er en velkommen velsignelse. Nu vil jeg dykke ned i din skatte kiste af andre opskrifter og forhåbentlig finder jeg en på både remo og mayo. Tak igen.

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      05/01/2022 kl. 15:59

      Hej Søren
      Jeg tror egentlig bare du kan tage et ekstra æg og undlade osten – osten er både smag to klister – men et æg vil gøre det samme og så slipper du for at fordøje osten 🙂 God vind til jer 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR