Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Knækbrød med parmasan og chia

26/09/2015 By Dorrit Nørgaard 4 kommentarer

LCHF knækbrød med chia og parmesan

Hvis nu du har levet low carb i lang tid, så vil du opleve, at der er opskrifter du bruger i et stykke tid, så ryger de lidt i baggrunden, enten fordi du er blevet lidt træt af dem, eller også fordi der dukker noget mere spændende op. Min aller første LCHF brøderstatning var de berømte frøkiks, som sidenhen er blevet til chia knækbrødJeg spiste absolut ALT på dem. Jeg kan huske, jeg havde bagt en ordentlig portion af dem, fordi jeg skulle på kursus i nogen dage. Min roomie var helt vild med mine frø-kiks og det bekymrede mig lidt, at det svandt lidt hurtigt i dåsen. Jeg skulle jo sådan set leve af dem, når de andre spiste brød. Vi sad nogen gange på værelset og lavede gruppearbejde og jeg fandt så ud af, at min roomie bød alle gæster på mine frøkiks, fordi hun simpelthen var så begejstret for dem. SÅ måtte vil lige have et par alvorsord! Men ja! De smager jo godt 🙂

Jeg er efterhånden landet på denne version, inspirationen er hentet fra Madbandittens chia-knækbrød. Idag skal jeg mødes med et par venner og jeg skal have knækbrød med. I dag udkommer de i fest-versionen. Den er lavet med parmasan og lidt birkes. Hvis du vil have herdags-kiks – så dropper du bare parmasanen, men idag gi´r jeg den gas.

Du skal bruge:

  • 50 g chiafrø
  • 40g solsikkefrø
  • 40 g sesamfrø
  • 60 g græskarkerner
  • 50 g hørfrø
  • 2½ dl vand
  • 20 g parmasan, eller anden hård salt ost
  • et drys havsalt
  • evt. drys med birkes

chia knækbrød

Sådan gør du:

  • bland chiafrø med vandet – det skal stå i 10-15 min til det er blevet som gele. Dette er limen der holder alt det andet sammen
  • vej de andre frø af og put dem ned i geleen
  • rør godt rundt og tilføj et drys salt
  • riv parmasanen helt fint (jeg bruger min microplane) ned i  dejen, hold lidt ost tilbage til at rive ovenpå knækbrødet
  • rør rundt så der ikke er klumper af ost at se
  • hæld dejen ud på bagepapir på en bageplade
  • jeg fordelder det/smører det ud med en dejskraber, prøv at få det lige tykt over hele stykket
  • skær riller, der hvor du vil dele knækbrødene
  • riv resten af osten ud over knækbrødet
  • drys eventuelt med lidt birkes eller sesamfrø
  • drys eventuelt også med lidt salt
  • bages ved 160 grader almindelig ovn i ca. 60 min
  • hvis du har fået lavet de midterste knækbrød lidt for tykke, så de er bløde, så vend bagsiden op og giv dem 10 min mere

LCHF knækbrød

Du kan skære knækbrødene ud så de har en størrelse der passer dig og din madkasse. Personligt synes jeg ikke der er er noget pålæg der ikke passer til dem. Jeg læste på facebook en dag, at der var én der blendede de krummer der blev tilbage i kagedåsen og puttede dem i den nye portion hun skulle til bage – det er en smart måde at genbruge krummerne på. Hvis du vil have lidt mindre rustikt knæsbrød, så kan du også lige køre dine frø lidt i foodprocessoren. Men jeg kan nu godt lidt når der er lidt struktur i knækbrødene.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 13.343 times, 85 visits today)

Skrevet i: Brød, LCHF, Morgenmad, Snacks Tags: brød, græskarkerner, lchf, morgenmad, tilbehør

« LCHF chokolade is
Græsk bøf med spinat og feta »

Kommentarer

  1. Jannie skriver

    22/11/2015 kl. 15:07

    Lyder super lækkert, men ved du noget om energi fordelingen i dem?

    Svar
    • Dorrit skriver

      23/11/2015 kl. 07:37

      Ja, hvis du skærer portionen ud til 20 stk, så er der 1,6 g kh og 3 g protein i 1 stk 🙂

      Svar
  2. Tina skriver

    21/06/2020 kl. 16:38

    Hvordan skal de opbevares og hvor længe kan de holde sig?

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      25/06/2020 kl. 09:14

      Hej 🙂

      Jeg opbevarer dem bare i en lufttæt dåse eller boks. Jeg tror ikke, jeg har haft nogen der har overlevet længere end 14 dage, for så har de simpelthen været spist 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR