Jeg har fejret Jul som LCHF’er nogle gange nu – Jeg synes egentlig ikke Julen er så besværlig at komme igennem rent madmæssig. Men der er jo altid den udfordring at forsøge, at få kødspiserne til at hoppe i salatskålen sammen med dig og det er lykkedes ganske godt indtil videre. I min optik, er sovs og kartofler egentlig ikke noget særlig fantastisk tilbehør. Får man derimod lavet en genial salat, som spiller op til det fede og salte i kødet – ja så kan jeg godt komme lidt op og ringe. Men nok snak! Nu tror jeg, jeg har fundet årets Juleaftens-salat! Man kommer i alt fald i feststemning af at se på den. Nogen ville måske mene, at den ser ud som om den er købt i en spøg- og skæmt forretning, men jeg er fuuuuldstændig ligeglad, for den smager forrygende. Dressingen er lavet med hindbær, de tilhører den liberale afdeling indenfor LCHF. Når jeg bruger bær, så overvejer jeg altid, hvordan jeg får mest mulig smag ud af dem, for færrest mulige kulhydrater. Jeg siger det bare; den er altså godkendt.
3 portioner
Til hindbærdressingen skal du bruge:
- 50 g hindbær
- 10 g hakket rødløg
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk æblecider eddike
- 1½ spsk sukrin gold – brug rørsukker, hvis du ikke er LCHF’er
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- jeg brugte frosne hindbær, så jeg puttede dem lige i en gryde med 2 spsk vand og varmede dem op
- jeg brugte en minihakker – put alle ingredienser inklusiv de varme hindbær i en minihakker, eller brug en stavblender og snur det rundt, til dressingen har en jævn cremet konsistens
- smag til med salt og peber – jeg puttede ikke noget i, men smag dig frem
Til rødkålssalaten skal du bruge:
- 250 g rødkål
- 40 g persille
- 40 g forårsløg
- 50 g valnødder
- 75 g danablue
Sådan gør du:
- hak eller skær rødkålen fint, jeg brugte foodprocessoren
- hak persillen groft
- skær forårsløg i tynde skiver
- hak valnødderne groft – gem lidt til pynt
- skær danablue i stykker – gem lidt til pynt
- bland det hele sammen i en skål – jeg synes det er nemmest at blande med hænderne
- anret på et fad
- pynt med den sidste ost og de sidste valnødder
- dressingen hældes over lige inden serveringen – resten kan serveres ved siden af
Hvis nu du ikke er kæmpe fan af blåskimmelost, så kan du bruge feta i stedet, det passer også fantastisk godt sammen med hindbærdressingen. Hvis du ikke er så glad for ost – så fungerer salaten også fint uden ost. Vi spiste ribbenssteg til. Egentlig havde jeg tænkt at jeg ville lave lidt sauce til stegen – bare sådan for god ordens skyld. Godt jeg var for doven, for det ville have været totalt over-kill og have spoleret en forrygende flot tallerken. Det smagte forrygende at dyppe kødet i lidt at dressingen.