Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Rødkålssalat med hindbærdressing

03/10/2015 By Dorrit Nørgaard

LCHF Rødkålssalat med hindbærdressing

Jeg har fejret Jul som LCHF’er nogle gange nu – Jeg synes egentlig ikke Julen er så besværlig at komme igennem rent madmæssig. Men der er jo altid den udfordring at forsøge, at få kødspiserne til at hoppe i salatskålen sammen med dig og det er lykkedes ganske godt indtil videre. I min optik, er sovs og kartofler egentlig ikke noget særlig fantastisk tilbehør. Får man derimod lavet en genial salat, som spiller op til det fede og salte i kødet – ja så kan jeg godt komme lidt op og ringe. Men nok snak! Nu tror jeg, jeg har fundet årets Juleaftens-salat! Man kommer i alt fald i feststemning af at se på den. Nogen ville måske mene, at den ser ud som om den er købt i en spøg- og skæmt forretning, men jeg er fuuuuldstændig ligeglad, for den smager forrygende. Dressingen er lavet med hindbær, de tilhører den liberale afdeling indenfor LCHF. Når jeg bruger bær, så overvejer jeg altid, hvordan jeg får mest mulig smag ud af dem, for færrest mulige kulhydrater. Jeg siger det bare; den er altså godkendt.

3 portioner

Til hindbærdressingen skal du bruge:

  • 50 g hindbær
  • 10 g hakket rødløg
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1½ spsk sukrin gold – brug rørsukker, hvis du ikke er LCHF’er
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • jeg brugte frosne hindbær, så jeg puttede dem lige i en gryde med 2 spsk vand og varmede dem op
  • jeg brugte en minihakker –  put alle ingredienser inklusiv de varme hindbær i en minihakker, eller brug en stavblender og snur det rundt, til dressingen har en jævn cremet konsistens
  • smag til med salt og peber – jeg puttede ikke noget i, men smag dig frem
LCHF hindbærdressing

Hindbærdressing

Til rødkålssalaten skal du bruge:

  • 250 g rødkål
  • 40 g persille
  • 40 g forårsløg
  • 50 g valnødder
  • 75 g danablue

Sådan gør du:

  • hak eller skær rødkålen fint, jeg brugte foodprocessoren
  • hak persillen groft
  • skær forårsløg i tynde skiver
  • hak valnødderne groft – gem lidt til pynt
  • skær danablue i stykker – gem lidt til pynt
  • bland det hele sammen i en skål – jeg synes det er nemmest at blande med hænderne
  • anret på et fad
  • pynt med den sidste ost og de sidste valnødder
  • dressingen hældes over lige inden serveringen – resten kan serveres ved siden af
LCHF rødkålssalat med hindbærdressing

Rødkålssalat med hindbærdressing

Hvis nu du ikke er kæmpe fan af blåskimmelost, så kan du bruge feta i stedet, det passer også fantastisk godt sammen med hindbærdressingen. Hvis du ikke er så glad for ost – så fungerer salaten også fint uden ost. Vi spiste ribbenssteg til. Egentlig havde jeg tænkt at jeg ville lave lidt sauce til stegen – bare sådan for god ordens skyld. Godt jeg var for doven, for det ville have været totalt over-kill og have spoleret en forrygende flot tallerken. Det smagte forrygende at dyppe kødet i lidt at dressingen.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.262 times, 10 visits today)

Skrevet i: dressing, LCHF, Salat, Tilbehør

« Græsk bøf med spinat og feta
Gratineret blomkålsmos med spinat »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR