Endelig, endelig blev det ordentligt forårsvejr! Jeg har gået rundt og smilet lidt og kigget lidt på de blå tæer, tilhørende dem der konsekvent smider strømperne og tager sandaler på 1. maj. – men respekt! Personligt tror jeg, der går et par dage, før jeg finder våddragt og svømmefødder frem, Jeg tror ikke min krop kan tåle det kolde vand endnu, men jeg længes efter at svømme i Danmarks smukke grønne vand, blandt fladfisk og vandmænd. Nå! men ugens LCHF madplan kommer her:
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Fritata med squash.
Lækker italiensk æggekage – lige tunet 2 tænder i forhold til en almindelig dansk. Ingen grund til at undvære bacon, men tilføj grøntsager og hvidløg, det er klasse! Spis eventuelt et stykke LCHF flute til.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Broccolibund med pizzafyld.
Vi har dem i fryseren. Det er en lifesaver! Det er næsten en pizza – og den smager godt..
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Onsdag står den på mormormad – Karbonader med pesto-grønt.
Glem alt om stuvede ærter og gulerødder, det her er meeeget bedre.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Mørbrad med champignon og spinat.
Jeg tror hokkaido-sæsonen er ved at være slut, så vi spiser den nok med blomkålsmos i stedet.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Fredagstapas.
Måske hed det her indslag i gamle dage – “rugbrødsmadder”, men det her er altså mere lækkert.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Stegt flæsk med blomkålsmos.
Henriks standard svar, når man spørger ham, hvad han vil have på madplanen er “stegt flæst” Vist på tide han får sin vilje.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Laks i ovn og blandede grøntsager med sauce mousseline
Jeg kan ikke reklamere nok for denne sauce – det er en ægte sauce ligesom bearnaise og hollandaise, men denne her kan varmes forsigtigt op dagen efter, mens de andre nærmest bliver til smør. Samtidig er den bare så nem at lave at man tror det er løgn.
Alternative forslag til morgenmad:
Den strikse: Hvis du spiser striks og du savner dit morgenbrød i weekenden, så prøv denne eightie skagen style, med koldt smør. Det er faktisk ikke så tosset.
Den transportable: Hvis du skal spise morgenmad på farten, så bag disse pandekager, de kan varieres i det uendelige.
Forslag til weekend hygge:
Hvis du skal lave lidt guf til weekende, så prøv bounty-kagen, den saftig brownie-bund og en behagelig mild smag af kokos.
Skriv et svar