Denne lækre lilla spidskålssalat med mormordressing smager af barndom og er et sandt festfyrværkeri i lilla, pink og lyserødt. Lilla spidskål fåes efterhånden mange steder og jeg synes bare det er mere festligt at spise lilla spidskål. Specielt når man som os spiser rigtig meget spidskål.
3 portioner (store)
Du skal bruge:
- 350 g spidskål – gerne lilla
- 100 g radise
- 50 g rødløg
- 75 g ribs, dem fra haven eller køb dem på frost f.eks. hos COOP
- 1 dl piskefløde, fløde 38%
- 4 spsk citronsaft
- 2-3 spsk Sukrin Gold
Sådan gør du:
- bland fløde, citronsaft og sukrin til dressingen – lad dressingen stå på køkkenbordet, mens du laver resten. Citronsaften får fløden til at tykne lidt, det er helt som det skal være
- skær spidskålen fint – jeg brugte et mandolinjern
- skær radisserne i skiver og herefter i stave
- skær rødløg i tern eller i tynde ringe
- bland salaten og hold lidt løg ribs og radise tilbage til at pynte med
- lige inden serveringen fordeles mormordressingen over salaten
Vi spiste salaten til grill-mad, den er dejlig frisk og ligger super godt i maven. Jeg tror også den ville være helt uovertruffen til stegt flæsk, hvor den ville spille super godt sammen med den fede salte smag fra kødet. Når man spiser salaten bliver dressingen en fin lyserød farve, så her er bestemt noget for både øjne og gane, hvis du vil servere noget fint og lækkert for dine gæster.
Data fra madlog for 1 portion.
Energi: 170 kcal. Protein: 3,7 g Kulhydrat: 7,6 g Fedt: 13 g
Skriv et svar