Efterår og lun æblekage med creme fraiche hænger bare sammen! det er dog pænt træls at æbler indholder så mange kulhydrater. Derfor har jeg fundet et alternativ, som jeg synes fungerer temmelig godt. Jeg har erstattet æblerne med squash, der er sauteret i smør og marineret i citron og lidt æblearoma af den slags man bruger, når man laver bolcher. Så nu dufter køkkenet stadig af og til af æblekage med kanel, det er himmelsk.
6 personer.
Du skal bruge.
- 2 æg
- 100 sukrin gold (adlink)
- 1½ tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 60 g mandelmel fedtreduceret fra Funktionel mad (adlink)
- 50 g pekannødder
- 250 g squash
- 3 spsk smør, heraf den ene til at smøre formen
- 1 spsk citronsaft, friskpresset
- 6 dråber æblearoma fra Urtekram (adlink)
Sådan gør du:
- skær squashen i tern på ca 1½ x 1½ cm
- smelt smørret på en pande og sauter squashen, den skal ikke blive brun, den skal kun have ca. 5 min
- kom citronsaft og æblearoma i en skål og kom den lune squash heri og vend rundt
- lad squashen marinere her mens du blander selve dejen til kagen
- pisk æg med sukrin gold til du har en luftig masse
- hak pekannødderne groft, og sæt halvdelen til side til pynt
- bland mandelmel, bagepulver, kanel og halvdelen af de hakkede pekannødder
- vend de tørre ingredienser i æggemassen
- smør en springform på 21-22 cm i diameter
- kom dejen i formen og fordel de marinerede squash ud over dejen og pres dem lidt ned i dejen, hæld marinaden ud over
- drys med resten af pekannødderne
- bages ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, lad den køle lidt på en bagerist.Jeg kommer bagepapir på bunden af springformen, så skal kagen bare lige løsnes i kanten og så er den nem at skubbe over på et fad. Det er nemmest at gøre når den er kølet lidt af. Kagen smager lækkert til at kop kaffe eller the med lidt kold creme fraiche 38% eller flødeskum. Jeg har også serveret den til dessert med vanilleis. Kagen er bedst når den serveres lun. Jeg har faktisk spist kagen til morgenmad nogen gange, det er egentlig ret godt. Hvis du ikke lige har æblearoma i huset, kan det sagtens udelades. Kagen bliver lækker alligevel.
Data fra Madlog 1/6 af kagen uden cremefraiche:
Energi: 178 kcal, Protein: 7,7 g, Kulhydrat 2,4 g, Fedt: 15 g.
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv handler jævnligt.