Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Lun LCHF eightie-klapper med skinke og ost

13/09/2015 By Dorrit Nørgaard

DSC_0016

I går var vi til traktortræk i Brande, der spiste vi lun LCHF leverpostej og paleobrød på bagsmækken af bilen, inden vi gik ind. Vi var mætte til klokken 20, da vi var hjemme igen og vi var ikke udfordrede af alle de pommesfrites og halvt forkullede frankfurtere  og burgere, der gik forbi i løbet af eftermiddagen. I dag har jeg genvundet min hørelse efter al larmen fra i går, men jeg har fået klager fra Henrik, han er træt af, at de to foregående eighties eksperimenterne eightie skagen style og alt i én morgenmads-eightie fandt sted, da han ikke er hjemme, han har IKKE godkendt dem og det var ikke aftalen med denne madblog. Så dagens eksperiment var delvis for at formilde en fornærmet prøvesmager. Frokost-eightie blev det så til. Jeg har forsøgt at efterligne en ret jeg engang spiste på en café – smeltet ost og skinke er svært at blive træt af, så det blev indarbejdet i opskriften.

Grundopskriften er den samme fra RavFood.

Du skal bruge:

1 stk (jeg lavede dobbelt portion)

  • 1 stk æg
  • ½ dl pofiber kan erstattes helt eller delvis med 2 spsk husk
  • 2 g bagepulver
  • 20 gram mayo
  • 1 nip havsalt
  • 1 spsk rød pesto – jeg brugte Nettos øko
  • 30 g cheddar
  • 30 g serano skinke
  • 2 skiver tomat
  • tynde skiver rødløg
  • en håndfuld ruccola
  • aioli eller almindelig mayo 

DSC_0003

Sådan gør du:

  • bland pofiber/husk med bagepulver, så du undgår klumper i dejen
  • bland æg, mayo salt og pofiber/husk sammen
  • hæld dejen ud på et stykke bagepapir
  • fordel dejen så den danner en cirkel med en diameter på 20 cm,
  • forbages ved 200 grader almindelig ovn i 5 min i midten af ovnen
  • fordel pestoen på din eightie
  • fordel mozzarella udover
  • kom et par skiver serano skinke på
  • øg temperaturen på ovnen til 225 grader
  • sæt din eightie øverst i ovnen og giv den ca. 5 min
  • når osten er smeltet og begyndt at boble, er den færdig
  • kom tomat, løgringe og salat på i den ene side
  • kom små klatter af aioli eller almindelig mayo på, klap sammen og nyd den lun

Denne eightie er stabil nok til at spise håndholdt. I dag brugte jeg en blanding af pofiber og HUSK, det er min favorit-kombi indtil videre. Denne eightie smagte faktisk så godt, at efter første bid tænkte jeg “pokkers! den skulle have været noget større” men jeg blev nu fint mæt og min fornærmede prøvesmager blev formildet.

Sidder også og tænker at det kunne smage godt med pepperoni.

Hvis du har lyst til at prøve mine andre eighties opskrifter så finder du alt i én morgenmads eightie her

Der er også en opskrift på eighties som morgenbrød skagen style

DSC_0012

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.595 times, 8 visits today)

Skrevet i: Alt i én, Brød, Frokostret, LCHF, Ultra hurtigt Tags: æg, brød, lchf, madpakke, ost, striks, weekendmad

« LCHF leverpostej
Taco krydderimix »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR