I går var vi til traktortræk i Brande, der spiste vi lun LCHF leverpostej og paleobrød på bagsmækken af bilen, inden vi gik ind. Vi var mætte til klokken 20, da vi var hjemme igen og vi var ikke udfordrede af alle de pommesfrites og halvt forkullede frankfurtere og burgere, der gik forbi i løbet af eftermiddagen. I dag har jeg genvundet min hørelse efter al larmen fra i går, men jeg har fået klager fra Henrik, han er træt af, at de to foregående eighties eksperimenterne eightie skagen style og alt i én morgenmads-eightie fandt sted, da han ikke er hjemme, han har IKKE godkendt dem og det var ikke aftalen med denne madblog. Så dagens eksperiment var delvis for at formilde en fornærmet prøvesmager. Frokost-eightie blev det så til. Jeg har forsøgt at efterligne en ret jeg engang spiste på en café – smeltet ost og skinke er svært at blive træt af, så det blev indarbejdet i opskriften.
Grundopskriften er den samme fra RavFood.
Du skal bruge:
1 stk (jeg lavede dobbelt portion)
- 1 stk æg
- ½ dl pofiber kan erstattes helt eller delvis med 2 spsk husk
- 2 g bagepulver
- 20 gram mayo
- 1 nip havsalt
- 1 spsk rød pesto – jeg brugte Nettos øko
- 30 g cheddar
- 30 g serano skinke
- 2 skiver tomat
- tynde skiver rødløg
- en håndfuld ruccola
- aioli eller almindelig mayo
Sådan gør du:
- bland pofiber/husk med bagepulver, så du undgår klumper i dejen
- bland æg, mayo salt og pofiber/husk sammen
- hæld dejen ud på et stykke bagepapir
- fordel dejen så den danner en cirkel med en diameter på 20 cm,
- forbages ved 200 grader almindelig ovn i 5 min i midten af ovnen
- fordel pestoen på din eightie
- fordel mozzarella udover
- kom et par skiver serano skinke på
- øg temperaturen på ovnen til 225 grader
- sæt din eightie øverst i ovnen og giv den ca. 5 min
- når osten er smeltet og begyndt at boble, er den færdig
- kom tomat, løgringe og salat på i den ene side
- kom små klatter af aioli eller almindelig mayo på, klap sammen og nyd den lun
Denne eightie er stabil nok til at spise håndholdt. I dag brugte jeg en blanding af pofiber og HUSK, det er min favorit-kombi indtil videre. Denne eightie smagte faktisk så godt, at efter første bid tænkte jeg “pokkers! den skulle have været noget større” men jeg blev nu fint mæt og min fornærmede prøvesmager blev formildet.
Sidder også og tænker at det kunne smage godt med pepperoni.
Hvis du har lyst til at prøve mine andre eighties opskrifter så finder du alt i én morgenmads eightie her
Der er også en opskrift på eighties som morgenbrød skagen style