Muligvis én af de korteste opskrifter jeg har, men alligevel en temmelig vigtig én. Den er til de dage, hvor du bare ikke har tid til at lave mad, men gør det alligevel. Med ganske få ingredienser og ½ time til madlavningen, kan du sagtens lave et anstændigt og velsmagende måltid.
3 portioner
Du skal bruge:
- 500 g broccoli
- 3 alm forårsløg
- 1 pakke Pikant ost, jeg brugte den grønne
- 7½ -10 dl kyllingefond
Sådan gør du:
- skyl broccolien og skær den i buketter, skræl det nederste af stokken, så du får de trådede dele af.
- skær forårsløgene i stykker, gem lidt af det grønne til pynt
- hæld 5 dl kyllingefond over forårsløg og broccoli
- lad det simre til den er mør og blød når du stikker i den med en kniv
- kom osten i
- blend med en stavblender til suppen er helt jævn
- varm suppen igennem
- tilsæt ekstra kyllingefond til suppen har den konsistens du kan lide
- du kan smage suppen til med salt og peber, men jeg synes ikke den havde brug for noget
Du kan spise suppen som den er. Ønsker du mere protein, kan den spises med et smilende æg, lidt rejer, eller lidt sprød bacon – vi spiste den med en rest kylling og lidt bacon, som jeg stegte på panden mens suppen simrede.
Man kan sagtens pimpe suppen med eksempelvis lidt hvidløg, bladselleri, eller hvad du ellers måtte have af grøntsagsrester. Men hvis pengene er små, eller tiden er knap, så er 4 ingredienser alt hvad du behøver, for at spise dig mæt og tilfreds.